telecomunicacions

Els grups del Consell són partidaris de l'ajornament de la tecnologia 5G

Els partits polítics coincideixen que ara mateix hi ha altres prioritats en les inversions

Els grups del Consell són partidaris de l'ajornament de la tecnologia 5GARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria dels grups polítics que integren el Consell General veuen amb bons ulls que, tal com va avançar el Diari, el desplegament de la tecnologia 5G al Principat no es porti a terme fins a l’any 2022. En aquest sentit, la presidenta suplent del grup de DA, Mònica Bonell, va indicar que, “bàsicament, ens trobem davant d’una inversió que és costosa, i ara mateix i en plena situació de la pandèmia totes les inversions s’han de repensar i canviar les prioritats. Totes les administracions han hagut de posposar projectes i Andorra Telecom també ho ha fet”.

En una línia similar es va manifestar el president suplent del grup dels Liberals, Marc Magallon, que va comentar que “és normal que es canviïn les prioritats. Totes les administracions ens hem vist obligades a fer-ho”. D’altra banda, i sobre la possible nocivitat del 5G, Magallon va dir que “no crec que el fet que hi hagués una plataforma hagi estat determinant a l’hora de prendre aquesta decisió de posposar la inversió i el desplegament de la tecnologia 5G”. A més a més, el president suplent dels Liberals va dir que “hem de tenir en compte que les emissions no són iguals a Andorra que a altres llocs o països molt més grans. Andorra Telecom ja ha explicat que no ampliarà les freqüències”.

Per la seva part, el socialdemòcrata Roger Padreny va indicar que “nosaltres sempre hem dit que hi ha altres prioritats com la fixació de tarifes més econòmiques, i més tenint en compte l'actual situació social derivada de la pandèmia”. El conseller del PS va comentar que “cal analitzar bé la tecnologia 5G i veure en què pot ser aplicable. Si a mitjà termini s’orienta l’economia del país cap a l'Internet de les Coses, sí que pot ser molt interessant desenvolupar-la i desplegar-la, però cal definir l’horitzó on es vol anar”.

Finalment la consellera de terceravia, Carine Montaner, va comentar que “el 5G és un tema preocupant per a nosaltres i que demanarem el posicionament de l’executiu al respecte. Cal un debat ampli i el consens de totes les forces polítiques del país per tal de determinar si cal desenvolupar la tecnologia o és millor dir no al 5G”.

tracking