Pandèmia mundial

El Sant Ermengol preveu tres escenaris pel retorn

El col·legi dissenya un pla de contingència i es marca com a objectiu la màxima normalitat possible i fer les classes presencials

El Sant Ermengol obrirà les classes de tres nivells de canvi de cicle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi Sant Ermengol ha dissenyat un pla de contingència per al retorn de l'escola, previst pel 9 en el cas dels alumnes d'educació infantil i primària i pel 14 de setembre en el de secundària i batxillerat. El centre va enviar ahir una carta en què explicava un pla de contingència amb tres possibles seguint les recomanacions fetes pel ministeri d'Educació on, segons el centre,"es reforçaran hàbits i conductes que són imprescindibles en el context actual: tenir cura d’un mateix i de les persones que ens envolten; actuar amb corresponsabilitat per protegir els més vulnerables; rentar-se les mans de manera freqüent i sistemàtica; utilitzar adequadament la mascareta; i aplicar mesures de distanciament".

El primer escenari contempla moltes de les mesures que ja van anunciar la ministra d'Educació, EsterVilarrubla, i el de Salut, Joan MartínezBenazet, en la roda de premsa que van oferir fa una setmana, com els grups de convivència i espais de referència per a cada un d'ells, així com l'ús de la mascareta per als majors de sis anys fins que s'arriba a l'aula. També contempla que tot el personal de l'escola haurà de portar mascareta i els espais dels patis estaran sectoritzats i s'ampliaran els torns. A més, cadaclassetindrà un lloc específic al menjador i es garantirà la separació entre grups.

El segon escenariesbasaria classes presencials i en línia, per si s'hagués de fer un confinament parcial del centre. En aquest sentit, els cursos d'educació infantil, primària i 1r i 2n d'ESO serien presencials amb unràtiode 10 a 15 alumnes per aula, i els de 3r i 4t d'ESO i Batxillerat haurien d'assistir uns dies de la setmana a l'aula i la resta es faria per Internet.

L'últim escenari que planteja el Sant Ermengol és un ensenyament puramenten línia, que correspondria a possibles confinaments i el tancament total del centre.

tracking