PANDÈMIA MUNDIAL

La Seu fa PCR als restauradors

La Seu fa PCR als restauradorsCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell va iniciar ahir un control exhaustiu dels establiments de restauració i locals per tal de comprovar que compleixen les mesures sanitàries del Procicat que van entrar en vigor dilluns. Agents de la policia local i els mossos d'esquadra poden imposar sancions o bé ordenar el tancament d'aquells establiments que no respectin les mesures, com ara la distància mínima d'1,5 metres entre taules i a la barra, l'ús de la mascareta, i no acceptar cap client a partir de les 12 h de la nit, així com tancar a la una de la matinada. Tot i això, ahir només es van posar avisos, les sancions es començaran a posar avui.

Arran de la detecció de tres brots en l’àmbit de l’oci, l’ajuntament ha optat per extremar les precaucions entre els restauradors. És per això que es farà un cribratge focalitzat a tots els treballadors de tots els bars, restaurants i els locals d’oci nocturn. Així doncs, finalment tots els treballadors d’aquest sector s’hauran de sotmetre a proves PCR malgrat que en un inici s’havia parlat d’un cribratge aleatori. L’alcalde, Jordi Fàbrega, va indicar ahir a aquest rotatiu que davant d’aquesta situació “tothom està actuant amb moltíssima responsabilitat, saben què ens hi juguem i tots estan contents que es faci aquest control perquè és molt important per a tots”.

Una altra de les conseqüències del brot comunitari és que les dues residències de la Seu continuaran tancades a les visites de familiars tot i estar catalogades com a verdes. Fonts de la Llar de Sant Josep van explicar que han optat per mantenir tancat el centre "per protegir els nostres residents davant de qualsevol situació de risc tenint en compte que a l'exterior (la Seu) estem en situació de brot comunitari". De fet, les recomanacions del departament de Salut són les de tornar a practicar proves PCR a tots els residents i treballadors, de manera que abans que acabi la setmana esperen realitzar el control.

"No sabem si haurem d'estar tancats dies o setmanes, però no posarem en risc els nostres residents", van insistir. Així, van tornar a reforçar el contacte amb les famílies a través de videoconferències. La residència de l'Hospital, situada de manera temporal al Seminari d'Urgell, també continuarà sense permetre les visites de familiars fins que el risc de rebrot a l'exterior millori.

La Seu fa PCR als restauradors

tracking