x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
turisme

La Massana tindrà tolerància zero amb les bretolades als berenadors

El comú ha destinat fins a 79.000 en el pla de millores de les instal·lacions i ha actuat en tres
Sergi Gueimonde i Eva López davant de les noves barbacoes al Roc de la Sabina.

La Massana tindrà tolerància zero amb les bretolades als berenadors

Sergi Gueimonde i Eva López davant de les noves barbacoes al Roc de la Sabina.

Eduard Piera
Actualitzada 20/08/2020 a les 06:48
El conseller del comú, Sergi Gueimonde, va lamentar ahir que s’haguessin produït danys per actes vandàlics al berenador de Beixalís, similars als que han passat en altres punts del Principat. Gueimonde va afirmar que “no es poden tolerar aquest tipus d'actituds, perquè, quan una persona utilitza un d'aquests espais, l'ha de deixar en el mateix estat en el qual l'ha trobat”.

D’altra banda el comú de la Massana va destinar 79.000 euros en la reforma de tres dels berenadors de la parròquia. Així ho va explicar el conseller del comú, que va indicar que “s'ha actuat en tres dels berenadors que tenim; s'ha fet de manera esglaonada per tal que els visitants que tenim en tinguessin sempre de disponibles. En total, les actuacions que s'han fet pugen uns 79.000 euros”.

La corporació té intenció de poder intervenir en totes les infraestructures turístiques d'aquestes característiques. No obstant això, en aquesta primera fase es va actuar només en tres: el del Roc de la Sabina, el de la Font del Bisbe i el del Riu Pollós. En relació amb les diferents intervencions que es van portar a terme, la directora de Medi Ambient de la corporació parroquial, Eva López, va explicar que “al Roc de la Sabina s'ha actuat, especialment en la zona de les graelles. Concretament, s'han reformat i s'han fet en construcció vertical”.

Sobre els motius que van portar a fer aquesta reforma de la zona de barbacoes, López va explicar que “malgrat que les que hi havia complien la normativa que tenim vigent aquí a Andorra, que és de l'any 2016, tenien més de trenta anys. I el que hem volgut és fer-les en base amb la normativa catalana, que és més estricta que la nostra, i que pensem que en un futur pot adaptar-se aquí a Andorra; i llavors la infraestructura també estarà preparada, perquè l'hem construït elevant-la, i amb tres parets per tal d'evitar que qualsevol guspira pugui sortir”. També es va fer millores en els bancs i les taules i la instal·lació d'un punt de recollida de brossa.

Pel que fa a les altres intervencions realitzades, Gueimonde va explicar que “a la Font del Bisbe s'actuarà a la mateixa font en una intervenció que estarà acabada en les properes setmanes. Pel que fa a la del riu Pollós, es reforçarà el mur de l'escullera. Hem de tenir en compte que aquesta és l'inici del circuit d'interpretació del Parc Natural del Comapedrosa i l'entrada per tal de trobar el Tamarro”. Gueimonde també va destacar que “en el context actual, i en què hi ha tant turisme de proximitat, els berenadors tenen molta més afluència. I s'estan superant les expectatives de l'ús que estan tenint”.

El conseller del comú va recordar que quedaran quatre reformes pendents per abordar, com són les dels berenadors de Beixalís, de Sispony, el de la Font del Besurt i de la Font del Mallol, i que es portaran a terme més endavant, l’any vinent.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts