Pandèmia mundial

Les dates del cribratge escolar es donaran la setmana vinent

Les proves a alumnes majors de sis anys i docents s'iniciaran a principis de setembre

Cribratge voluntari a majors de sis anys en el retorn a l'escolaF.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cribratge massiu a escolars majors de sis anys i personal docent abans de l'inici de curs encara no té les dates i els llocs confirmats de manera oficial. Amb tot, Govern ha assegurat que la setmana vinent, les famílies i el personal docent i no docent rebran la informació del procediment i les dates del cribratge que es durà a terme a partir de principis de setembre.

Els primers a passar les proves seran els docents, tal i com van indicar la ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, i el de Salut, Joan Martínez Benazet, en la roda de premsa que van fer la setmana passada per informar del cribratge massiu. Seguidament les passaran els alumnes entre 6 i 11 anys, que seran els primers a iniciar el curs, el 9 de setembre, mateix dia que els de maternal, que no hauran de fer-se els tests per edat. Tal i com va informar el Diari la setmana passada, les proves als escolars de primera ensenyança començaran el 4 de setembre i s'allargaran fins el 8. Els majors de 12 anys, és a dir els de segona ensenyança, batxillerat, formació professional i universitat, faran les proves a partir del 9 de setembre. Encara està per determinar, però, les dates exactes de cada alumne, que seran citats per ordre alfabètic. És precisament aquesta informació la que Govern donarà la setmana que ve, així com el lloc on s'hauran de sotmetre a la prova.

Cal recordar que més de 10.000 alumnes seran sotmesos al cribratge massiu, el qual no és obligatori. Amb tot, aquells alumnes que no el passin hauran de dur la mascareta en tot moment i mantenir les distàncies de seguretat dins del seu grup de convivència. Un altre dels factors importants de cara al cribratge és que s'ha d'estar cinc dies abans al país per tal d'assegurar-se que en el moment de la prova no s'està en procés d'incubació del virus.

tracking