x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
infraestructures

El centre de Formació d'Adults es traslladarà a l'edifici de les Columnes

L’administració judicial estarà ubicada al nou edifici de Prat del Rull l’1 de setembre
L'edifici de la nova Seu de la Justícia.

El centre de Formació d'Adults es traslladarà a l'edifici de les Columnes

L'edifici de la nova Seu de la Justícia.

Fernando Galindo
Actualitzada 20/08/2020 a les 06:20
L’edifici que ha d’acollir la nova seu judicial estarà totalment operatiu el dia 1 de setembre. De fet, a partir d’avui mateix les dependències del Consell Superior de la Justícia ja estaran ubicades a l’edifici de la zona del Prat del Rull i els últims dies d’agost s’aprofitaran per acabar de traslladar la resta de l’administració.

El traspàs deixarà buit l’edifici de les Columnes, on s’ubicava fins ara la Seu de la Justícia, i la voluntat és mantenir l’espai per a ús públic. En concret, el Govern hi vol traslladar com a mínim una part de l’oferta educativa del país, entre la qual el centre de Formació d’Adults i l’Àrea de Desenvolupament Tecnològic Educatiu (ADTE). Tots dos projectes s’ubicaven fins ara al Centre de Formació Professional i l’objectiu és traslladar-los per tenir més espai a l’edifici situat a Aixovall.

La previsió és adequar l’antiga seu judicial en pocs dies, ja que es pretén que, aquest nou curs escolar, els projectes esmentats ja funcionin plenament a l’edifici de l’avinguda Tarragona.

La Nova Seu de la Justícia
La inauguració de la nova Seu de la Justícia permetrà modernitzar les instal·lacions del poder judicial i deixar d’arrendar espais externs com ara la sala d’actes de Prada Casadet, propietat de la CASS, que fins ara s’ha utilitzat per celebrar-hi el judici de la primera causa de BPA.


La mudança de la Batllia no ha estat fàcil i la data per fer-la operativa ha anat fluctuant pel calendari. Finalment, des del Consell Superior de la Justícia van informar que estarà en ple funcionament el primer del mes vinent. La grandària del trasllat és important i en total ha costat 77.850 euros, segons es va publicar al BOPA. L’organisme va treure a concurs la mudança per un cost màxim de 60.000 euros i a les clàusules de la licitació detallava que els treballs han d’estar acabats com a molt tard el 31 d’agost. Finalment, però, el cost va augmentar gairebé 18.000 euros, ja que el Govern va fer l’adjudicació de manera urgent amb l’objectiu d’assegurar que estigués enllestit en el calendari previst.


El volum de documentació a traslladar no és pas poc. El CSJ calcula que a la Batllia hi ha un volum aproximat d’arxiu d’uns 4.464 metres lineals. La documentació fa referència a la que està custodiada tant a les oficines dels departaments, secretaries i òrgans (arxius vius), com als dipòsits (arxius morts). Del total hi ha distribuïts com a arxius vius a les plantes de l’edifici uns 2.926 metres lineals de paper i com a arxius semiactius o morts al soterrani uns 1.738 metres lineals de paper, unes 8.700 caixes de documents aproximadament.


D’altra banda, el CSJ calcula que el volum de mobiliari, de caixes fortes i de material d’informàtica a traslladar és de 556 unitats. Està distribuït en 53 taules, 24 prestatgeries, 15 armaris, 180 armaris metàl·lics, 284 cadires (79 de rodes) i 15 taquilles. També es preveu traslladar 18 caixes fortes de diferents mides i dos armaris de seguretat, 100 impressores, 200 ordinadors i vuit fotocopiadores. Es calcula que a la Batllia treballen 150 persones i cadascuna tindrà dues caixes per omplir-les de material d’oficina d’ús personal.
Etiquetes
  • #1 Andorra
    (20/08/20 13:09)

    Potser convé que contrasteu les notícies i consulteu altres fonts. Això era el previst, pel que sembla, l'arxiu judicial no estarà operatiu al setembre i això suposarà un problema de cara a les jurisdiccions que poden necessitar expedients de l'arxiu.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts