salut

Suïssa imposa quarantena als procedents d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Suïssa va anunciar ahir que qualsevol persona que arribi del Principat a partir de demà dijous 20 d’agost haurà de passar una quarantena. La nova mesura també afectarà viatgers provinents dels països d’Albània, Aruba, Belize, illes Balears, Gibraltar, Guam, Índia, illes Fèroe, Malta, Mònaco i Namíbia.

La decisió del Govern suís arriba com a mètode de prevenció del virus davant de l’increment de casos als països i per evitar que hi hagi brots al seu territori. De fet, la mesura afecta des d’ahir aquelles persones que entrin al país i que siguin procedents de Bèlgica. En aquest cas, s’aplica la mateixa mesura.

El país va especificar en un comunicat de premsa oficial que aquelles persones que s’hagin realitzat un test i hagin donat un resultat negatiu no quedaran exempts de l’aplicació de la quarantena. “La durada d’aïllament serà la mateixa perquè un resultat negatiu no exclou una infecció”, s’especifica en el text.

Suïssa no és el primer país a imposar aquesta mesura als andorrans. Finlàndia, el Regne Unit i Noruega ja havien establert normes específiques per frenar la propagació del virus i millorar la situació epidemiològica.

tracking