MOBILITAT

Concentració la tarda de divendres a una de les carreteres més usades pels andorrans

Els veïns de la Prenyanosa reclamen una rotonda a l’L-311, que uneix l’A2 amb l’encreuament de Ponts

Concentració la tarda de divendres a una de les carreteres més usades pels andorransASSOCIACIÓ DE VEÏNS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les carreteres més emprades per anar d’Andorra fins a Barcelona, l’L-311, que uneix l’autovia A2 a l’alçada de Cervera amb l’encreuament de Ponts, viu una polèmica a l’alçada de la Prenyanosa, un nucli agregat a la capital de la Segarra. Els seus veïns reclamen que es construeixi una rotonda a la intersecció entre l’L-311 i la carretera que dona accés al municipi i, per tal de reivindicar-la, ja han anunciat que aquest divendres faran una concentració al punt on s’hauria d’ubicar. Ho reclamen per la manca de visibilitat i la poca seguretat que tenen a l’hora d'entrar a la població, amb el consegüent risc d'accident de trànsit.

Aquesta carretera connecta l’A-2, l’Eix Transversal i Cervera amb la C-14, al municipi de Ponts, tot passant per Guissona, amb una circulació considerable, sobretot els caps de setmana, tant de cotxes com també d’autocars i camions, ja que hi transiten desenes de vehicles que procedeixen o es dirigeixen a Andorra.

“Veiem els cotxes quan són a 50 metres i, pràcticament, t’has de tirar a la carretera i te l’has de jugar”, va explicar Marta Hernández, que és la secretària de l’Associació de Veïns, Residents i Propietaris de la Prenyanosa. A més a més, Hernández també va comentar que diverses persones ja han tingut ensurts en aquest tram i que si des de la Generalitat no es dona solució a aquesta intersecció es pot produir algun accident de circulació. Hernández va remarcar que molts dels vehicles que transiten per l’L-311 són de caràcter agrícola, i que, en conseqüència, no tenen la mateixa capacitat d’acceleració que pot tenir un cotxe.

A més a més, la secretària de l’Associació va afirmar que els vehicles que volen incorporar-se a la carretera des del poble tenen “nul·la visibilitat” respecte als que venen per l’L-311 des de direcció de Guissona, a causa de l’existència d’un revolt tancat i un canvi de rasant pocs metres abans de la intersecció. A més, i amb relació als que venen des de Cervera, “els veiem quan són a 50 metres”, i remarca que també existeix una gran quantitat de massa de vegetació que no ha estat podada i que també impedeix la visibilitat. Pel que fa a la infraestructura, concreta que el que demanen els veïns de la Prenyanosa és una rotonda “com la que hi ha a l’entrada de Tarroja de Segarra i a l’entrada de Guissona”.

A banda de la concentració ja anunciada per al divendres a les sis de la tarda, l’Associació de Veïns, Residents i Propietaris de la Prenyanosa va fer arribar les seves reivindicacions a Joan Santacana, paer en cap de Cervera, per tal que pugui traslladar la petició efectuada pels veïns als organismes corresponents de la Generalitat de Catalunya i es pugui fer les intervencions corresponents.

tracking