Política

Suñé participarà a la conferència mundial de presidents de parlament

La síndica general també forma part entre avui i ahir de la Cimera de presidentes de parlament

La síndica general, Roser SuñéConsell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La síndica general, Roser Suñé, participarà demà i dijous a la tarda a la cinquena conferència mundial de presidents de parlament, que aplegarà gairebé 200 presidents de tot el món (actualment n'hi ha 275) per via telemàtica. En la trobada es farà un debat interactiu sobre la salut, el clima i l'economia i hi haurà quatre reunions-debat. Aquestes giraran al voltant de l'emergència climàtica, les migracions, la millora de la governança a través de l'eliminació de la distància entre els parlaments i el poble i la implementació d’economies inclusives i sostenibles que permetin garantir el benestar i la justícia per a tots. A més, es presentaran cinc informes: la igualtat de sexes i l'autonomia de les dones, la potenciació de la presència de joves a la política i als parlaments, l'assoliment de l'agenda de desenvolupament sostenible 2030, la democràcia i l'evolució del paper dels parlaments al segle XXI, i la ciència, la tecnologia i l'ètica. Finalment hi haurà un debat especial sobre la lluita contra el terrorisme i l'extremisme violent.

Per altra banda, durant la tarda d'ahir i la d'avui, Suñé també forma part de la 13a Cimera de presidentes de parlament, que aplega una trentena de presidentes. Està previst que la síndica faci una declaració al debat dedicat a la gestió de les situacions d’urgència. Les cimeres de presidentes de parlament s’organitzen cada any des de l’any 2005 i al final d’aquestes es publica un document final on es recullen les principals conclusions i recomanacions fetes en el seu si. Actualment un 20% de presidents de parlament són dones.

Aquest esdeveniment també se celebra per via telemàtica, i s'espera que ambdues trobades es facin presencialment l'any vinent a Viena (Àustria).

tracking