TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

FESTIVITAT

La Seu redueix el 60 per cent dels actes de la seva festa major

La Seu redueix el 60 per cent dels actes de la seva festa majorAJUNTAMENT DE LA SEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell va presentar ahir el programa d’una festa major 2020 “atúpica”. Un programa que, marcat per la pandèmia de coronavirus, ha vist reduït el 60% dels seus actes habituals. La festa d’enguany se celebrarà entre el 28 i el 31 d’agost i l’organització ha previst un total de 33 activitats, adaptades als diferents espais municipals. A més, la meitat dels actes seran a càrrec d’artistes i associacions o entitats locals per tal de “recolzar el talent local i comarcal”, remarcaven des del consistori.

Així ho va explicar ahir l’alcalde de la localitat, Jordi Fàbrega, que va condicionar la celebració de la festa a “l’evolució i el control de l’increment de casos” diagnosticats durant els últims dies a la regió sanitària, que torna a estar en la franja alta de risc de rebrot.

Fàbrega va aprofitar per instar la població a “actuar amb la màxima responsabilitat” perquè “és important per al teixit econòmic i associatiu”. Per tal de vetllar pel compliment de les mesures sanitàries de seguretat la totalitat de les activitats -a excepció dels concerts de música clàssica, que se celebraran a la Sala Sant Domènec- es faran a l’aire lliure, amb control d’aforament, mascareta i gel desinfectant. A més, s’haurà de demanar cita prèvia a través de www.fmlaseu.cat.

Des de l’àrea d’esports proposen set activitats, entre les quals destaquen la carrera d’orientació o la pedalada popular. Entre els concerts musicals, l’organització proposa actes a la plaça Catalunya, amb Rufaca Folk Jazz Orchestra, o a la plaça del Codina, amb Estació 67 o Froylands. A més, l’edició d’enguany preveu també espectacles familiars de circ amb Mr. Arlet, de la Companyia Moi Jordana, i actuacions dels Diables de l’Alt Urgell, que, en comptes d’organitzar el tradicional correfoc, proposen una Tronada aèria, un casell de focs amenitzat amb il·luminació de la Torre Solsona i una traca d’un quilòmetre de longitud entre l’ajuntament i plaça Catalunya.

tracking