Afers Socials

Govern vol augmentar les pensions més baixes per sobre de l'IPC

Govern aporta 17.000 euros a la Federació de la Gent Gran destinades a activitats de majors de 65 anys

Víctor Filloy i Félix Zapatero han signat un conveni d'ajut a la gent granSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut ha firmat aquest matí un conveni amb la Federació de la Gent Gran per donar un suport econòmic de 17.000 euros a les activitats destinades a les persones de més de 65 anys. El president del col·lectiu, Félix Zapatero, s'ha referit a la situació de les pensions que s'està treballant amb el Govern per millorar les més baixes. El ministre Filloy ha explicat que el Govern torna a estudiar l’augment de les pensions més baixes per sobre de l’IPC perquè “tothom pugui tenir una mínima qualitat de vida”. Un augment que insta anivellar les pensions per sobre del salari mínim, tot i que Zapatero ha incidit “és molt difícil perquè les que són de 300 euros s’han de trobar mecanismes que puguin arribar a aquests llindars”.

Filloy ha informat que actualment al Principat hi ha prop de 10.500 persones que superen aquesta franja l’edat, de les quals 2.800 tenen més de 80 anys. En aquest sentit Filloy ha incidit que cal fer atenció a les demandes del col·lectiu, sobretot amb la pandèmia “que hi ha hagut la necessitat que estiguin al màxim de temps a casa seva i que ara puguin fer les activitats amb les millors condicions”.

El conveni té una vigència fins al 31 de desembre de 2020, tot i que el president de la Federació, Fèlix Zapatero, ha matisat que es pot ampliar per tres anys, “el que seria un acord per a tota la legislatura”.

tracking