El reciclatge al Principat fa ampliar la planta de Benavarre

S’ha fet una inversió de 157.000 euros d’una màquina de garbellar l’orgànica

El reciclatge al Principat fa ampliar la planta de BenavarreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’inici del reciclatge de la matèria orgànica al Principat l’any 2017 ha suposat un augment del volum de treball a la planta de compostatge alturgellenca de Benavarre, fet que obliga a fer-hi una inversió de 157.000 euros. La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha tret a licitació el subministrament d'una màquina per garbellar la fracció orgànica de la planta de compostatge. Aquesta tracta la matèria de tota la comarca, de la Cerdanya i també del Principat.

El nou equip elèctric substituirà l'actual, amb una capacitat de treball que resulta insuficient per satisfer les necessitats de tot el territori. El volum de treball de la planta de compostatge ha anat en increment després que des del passat 2017 el Principat d'Andorra iniciés el reciclatge de la matèria orgànica. Des de llavors tracta aquesta matèria a la planta de l'Alt Urgell.

El gerent de l'ens, Jordi Vilaró, explicava ahir que la planta de compostatge ha passat de tractar 2.000 tones de fracció orgànica a l'any a 3.000, 1.000 de les quals procedeixen del Principat.

La màquina separadora, va insistir Vilaró, té una capacitat de tractament menor que les entrades actuals de la planta, de manera que les tasques per garbellar l'orgànica es retarden “i fan retardar també la resta del procés”. Per poder fer front a la inversió, la Mancomunitat disposa d'una subvenció de l'Agència de Residus de Catalunya.

Les empreses que estiguin interessades a optar al concurs per al subministrament de la màquina poden presentar la seva oferta. El termini s’allarga fins al pròxim dia 3 de setembre.

tracking