pandèmia mundial

Andorra supera el miler de casos de Covid des de l'inici de la pandèmia

Després dels 16 positius detectats el cap de setmana, la xifra s’eleva als 1.005 pacients

Andorra supera el miler de casos de Covid des de l'inici de la pandèmiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de casos acumulats de coronavirus al Principat ja supera el miler. Després dels 16 nous positius detectats durant el cap de setmana, actualment la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia se situa en 1.005. Amb tot, segons les dades que va facilitar ahir Govern, a hores d’ara hi ha 83 casos que es mantenen actius. Aquesta xifra implica un increment de 10 pacients respecte a la darrera actualització, ja que en els últims dies hi ha hagut sis persones que han superat el coronavirus.

Així, ja són 869 les persones que s’han recuperat de la malaltia. Pel que fa a les defuncions, la xifra es manté en 53 després de l’home menor de 60 anys que va morir la setmana passada arran de les seqüeles de la Covid-19. En relació amb els ingressos, continua al centre hospitalari l'home de 40 anys que va ingressar la setmana passada a planta i va quedar en observació perquè té un estat de certa fragilitat, tal com va precisar el ministre de Salut.

Una part dels nous positius detectats des de l'actualització de dades de divendres correspon a persones que ja estaven aïllats perquè eren contactes de positius, segons va precisar Salut, i d'altres són nous casos dels quals s'està fent el procés de rastreig. Quant a l’afectació del SARS-CoV-2 entre els professionals de la salut i els cossos de seguretat, de moment no s’han notificat nous contagis en aquests sectors.

150 Casos en la segona onada

Fa poc més d’un mes, Andorra es trobava en una situació privilegiada. El Principat era un dels vint països que no tenia casos actius de coronavirus. Tot i això, el títol de país Covid free va durar poc i des que el dia 13 de juliol es va conèixer el primer rebrot al país amb els tres positius d’una obra d’Escaldes, i ja han estat 150 els nous casos detectats en la que es podria considerar la segona onada de la pandèmia.

No obstant això, s’espera que aquesta xifra continuï augmentant per l’efecte “tornada de vacances”. A més cal tenir en compte que a partir del 31 d’agost i fins al dia 3 de setembre es faran proves TMA i tests serològics als treballadors dels centres educatius abans que arrenqui el curs. Així mateix, el dia 4 de setembre i fins al 8 serà el torn dels alumnes d’entre 6 i 11 anys mentre que a partir del dia 9 es faran les proves als escolars de més d’11 anys que començaran les classes de secundària, batxillerat i FP el dia 14 de setembre.

tracking