Alteracions a la Baixada del Molí per les obres de la xarxa de calor

Els treballs per connectar la planta de la Comella amb diversos edificis de la capital van arrencar ahir

Alteracions a la Baixada del Molí per les obres de la xarxa de calormobilitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres per connectar la xarxa de calor de la planta de cogeneració de la Comella amb diversos edificis d’Andorra la Vella van començar ahir. Els treballs afectaran durant un mes el trànsit de la zona de la Baixada del Molí i d’altres punts propers de la xarxa viària. Segons va explicar el servei de Mobilitat a través del seu compte de Twitter, les obres per abastir el centre d’Andorra la Vella amb energia tèrmica impliquen algunes alteracions de trànsit al carrer de la Baixada del Molí.

Concretament, entre la rotonda de Tobira i l’encreuament amb el carrer Prada Motxilla només es permet la circulació en sentit nord. I entre la rotonda de Tobira i la rotonda de la Comella hi ha un canvi de sentit de la circulació. Aquests treballs estan previstos fins al 18 de setembre.

Cal recordar que diverses línies d’autobusos d’Andorra la Vella s’han vist modificades a causa de les obres que està realitzant FEDA, propietària de la planta de cogeneració de la Comella, en aquesta zona. Respecte a les iniciades ahir, quedaran anul·lades les parades de la Grau i l’ambaixada espanyola. Per contra, se n’habilitaran sis d’alternatives.

També cal recordar que un cop finalitzades aquestes obres hi haurà un nou tram afectat pels treballs per dotar de xarxa de calor Andorra la Vella. Concretament serà el tram que va des de la rotonda de la Tobira fins a la Grau, en què les obres s’estima que puguin durar un mes, i aniran des del setembre fins al 18 d’octubre.

A més dels edificis privats que es puguin embrancar a la xarxa de calor, el Govern ha contractat a FEDA el servei per a cinc de titularitat pública. Així, els edificis públics que podran subministrar-se d’aigua calenta procedent de la cogeneració són l’edifici administratiu de Prat del Rull, l’Estadi Nacional, el Poliesportiu d'Andorra, el pavelló Joan Alay i els locals de Ràdio i Televisió d’Andorra. El cost i la instal·lació de l’embrancament dels cinc edificis serà sufragat per FEDA Ecoterm i es durà a terme quan els treballs de la xarxa de calors ja estiguin finalitzats. El nou subministrament permetrà impulsar un estalvi econòmic per a l’administració, tant per al cost mensual que representa actualment el sistema de gasoil com per al manteniment de la xarxa, que també serà responsabilitat de la parapública.

La xarxa de calor d’Andorra la Vella subministra calefacció i aigua calenta que prové del Centre de Tractament de Residus i que aprofita la calor residual de la valorització dels residus. Així doncs, tota l’energia tèrmica que se subministra és neta. L’estalvi en emissions de CO2 que representarà el projecte de la Comella, de manera global, es calcula en unes 6.700 tones de CO2 a l’any, cosa que equival a les emissions de 3.500 vehicles a l’any.

Alteracions a la Baixada del Molí per les obres de la xarxa de calor

tracking