David Astrié

“Som responsables i confio que no hi haurà un nou confinament”

La capital treballa per seguir amb les inversions previstes tot i que s’allarguin terminis. Els serradells iniciarà les obres al setembre i continua el projecte de telecabina al pic del carroi

“Som responsables i confio que no hi haurà un nou confinament”TONY LARA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit mesos després de la victòria a les eleccions comunals al costat de Conxita Marsol, el cònsol menor i tot l’equip de la corporació han hagut de treballar per fer front a la pandèmia del coronavirus. Alguns projectes previstos per a aquest 2020 han quedat congelats de cara als pròxims anys de mandat. Una de les decisions “més dures” ha estat cancel·lar la festa major de la capital, cosa que Astrié qualifica de necessària després de tres mesos de confinament.

Com és gestionar un comú enmig d’una pandèmia?

No és fàcil perquè venim d’un mandat de 4 anys amb molts projectes, i encara en queden de pendents. És una pena que no s’hagin pogut dur a terme alguns projectes com per exemple fer una festa major encara més gran, ja que portàvem una certa trajectòria de portar artistes de renom i aquest any malauradament no s'ha pogut celebrar, entre altres projectes. Estem una mica expectants de com avança la crisi sanitària i s’ha de veure si hi pot haver afectacions.

Precisament li volia demanar, què significa suspendre la festa major de la capital?

És una decisió molt dura perquè són festes majors que després d'una època de confinament de tres mesos, la gent el que vol és alegria i una mica de sortir al carrer i sortir a festejar i celebrar coses. Si la cosa hagués estat més controlada... però vam pensar que el més adequat era suspendre-la. Tampoc volíem ser els culpables d’un altre rebrot.

Amb tot plegat, quin impacte està tenint la pandèmia amb el comerç de la parròquia?

Encara no tenim els impactes en l’àmbit comercial. Sí que és veritat que ha estat fort. Afortunadament hi ha hagut la bateria d'ajudes del Govern que ha ajudat el sector comercial, que és el motor econòmic de la parròquia. Nosaltres hem estat a prop dels comerciants i de cara al setembre comunicarem totes les ajudes que el comú ha plantejat i aplicarà al sector.

I quins projectes queden descartats, almenys aquest 2020?

Des de l'inici vam dir que el que fèiem era no descartar projectes sinó congelar-los. Això vol dir que si teníem plantejat fer l'embelliment d'una determinada zona, doncs ho vam aturar per un principi de prudència per guardar els diners pel que pugui venir. No vol dir que no els fem. Potser el termini no serà el 2020 però es reprendran de cara als anys següents.

La reconstrucció dels Serradells manté els terminis?

Hi ha hagut una sèrie de coses que han pogut endarrerir-ne l’execució. Nosaltres teníem pensat que l'obra comencés al juliol però hi va haver una història a la Batllia en què es va demanar per part de PROGEC un contraperitatge el qual nosaltres evidentment vam acceptar i els vam donar temps per fer-lo. Aquest ja està pràcticament acabat i segons l'informe dels tècnics les obres es podrien reprendre el mes de setembre i tindran una durada de quinze mesos.

Quina és la problemàtica exactament amb el terreny on havia d’anar The Cloud?

Entre el comú i el Govern es va arribar a un acord per utilitzar els terrenys com a espai públic. Durant la pandèmia, quan ens van deixar sortir, era un dels llocs que estava més concorregut perquè el Parc Central encara estava tancat perquè no es podia utilitzar els jocs infantils. El que passa és que aquest terreny no és del comú i la corporació ha d’acceptar que el propietari, Andorra Telecom, vulgui fer l'actuació que ells considerin necessària. S’està treballant per saber quins són els projectes. Segons ens diuen els propietaris, encara que s'edifiqui, es deixaria un espai públic considerable i, per tant, no es perdria aquella plaça.

El telecabina del pic del Carroi sortiria des de l’edifici multifuncional a la parcel·la davant del Govern?

Sempre hem dit que tenim tres opcions. L'aparcament dels Pouets, l'espai que tenim davant del Govern, amb la parcel·la, i un tercer espai a Santa Coloma. Aquests són els tres espais que posaríem a disposició dels licitadors. No obstant, també posarem en el plec de bases la possibilitat que la part privada proposi altres terrenys que siguin de la seva titularitat. Si no són aquests tres que posem nosaltres, si aquesta empresa es vol presentar conjuntament amb un propietari, que ho pugui fer. El que es pretén és obrir un ventall de màximes possibilitats de sortida del giny.

És definitiu que l’edifici multifucional es construirà a la parcel·la davant del Govern, oi?

Encara no se sap però estem molt contents que el Govern hagi mantingut aquest projecte a la seva agenda d'inversions. És un projecte estratègicament important i nosaltres el que farem serà donar totes les facilitats perquè el Govern ho pugui tirar endavant.

Però es postula que el lloc sigui en aquesta parcel·la?

Justament és un dels llocs bons però hi ha altres parcel·les que també podrien ser bones com per exemple la que tenim al costat, d’on vam cedir per construir els apartaments socials, vora Terra Vella. S'ha d'estudiar i s'ha de veure quina és la millor combinació perquè aquest ha de tenir una sèrie d'equipaments interessants per a l’edifici.

Què suposaria tornar a tenir un confinament?

Hem demostrat que som gent responsable, que mirem pel bé de tots i això es va demostrar amb mesures que no eren obligatòries i tothom les complia. Confio que no hi haurà cap confinament i podrem seguir amb la normalitat. És important per als comerciants i per a nosaltres perquè dos confinaments en un any no poden ser bons.

tracking