INVESTIGACIÓ

Rússia inicia la producció de la vacuna contra el coronavirus

Rússia inicia la producció de la vacuna contra el coronavirusEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern rus va confirmar ahir l’inici de la producció de la vacuna contra la Covid-19 que va registrar aquesta setmana, amb vista a iniciar al mes d’octubre una campanya que tindrà com a primers objectius els treballadors dels sectors sanitari i educatiu. Així ho va notificar el ministeri de Sanitat del país de l’est a través d’un comunicat en el qual va indicar que “s’ha començat a produir la vacuna desenvolupada pel Centre de Recerca d’Epidemiologia i Microbiologia Nikolai Gamaleya”, que va ser registrada dimarts passat i ha estat batejada com Sputnik V, en honor al primer satèl·lit rus llançat a l’espai.

Les autoritats consideren que la seva seguretat i eficàcia ja estan provades, un fet que va defensar el seu president, Vladímir Putin, en anunciar aquesta setmana el registre de la vacuna. D’aquesta manera, i segons van manifestar des de l’agència Sputnik, la vacuna, que s’ha de rebre en dues dosis, immunitzaria els qui la rebin durant un termini de dos anys. Cal recordar que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha contactat amb Rússia per rebre informació sobre l’Sputnik V i que les normes de l’OMS estableixen que ha d’avaluar el producte per determinar i comprovar que compleix els estàndards internacionals de fabricació i que la vacuna sigui eficaç i innòcua.

D’altra banda, el centre nacional que coordina a Rússia la lluita contra la pandèmia del nou coronavirus SARS-COV-2 va manifestar que durant l’última jornada el país va registrar 5.061 positius, 1.351 d’ells asimptomàtics. Moscou, amb 695, i Sant Petersburg, amb 162, són les àrees amb major nombre de nous casos. Així, el nombre total d’infectats des de l’inici del virus s’eleva a 917.800. Pel que respecta al nombre de víctimes mortals per la pandèmia, van indicar que la xifra ha augmentat a 15.617, 119 més que divendres, mentre que més de 729.000 persones han superat la malaltia i un total de 6.400 van rebre l’alta.

tracking