x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
PANDÈMIA MUNDIAL

Increment de la pobresa a l'estiu

Tot i l’obertura del sector comercial i l’arribada de turistes, les ONG del país segueixen rebent demandes d’ajut econòmic
Més casos de pobresa durant els mesos d'estiu

Més casos de pobresa durant els mesos d'estiu

Més casos de pobresa durant els mesos d'estiu

Jordi Fernández
La botiga solidària d'aliments i productes de la Creu Roja.

Més casos de pobresa durant els mesos d'estiu

La botiga solidària d'aliments i productes de la Creu Roja.

J. F.
Actualitzada 16/08/2020 a les 06:07
La crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus ha generat que cada vegada hi hagi més persones en una situació de vulnerabilitat al país. Així, tot i l’arribada de la temporada d’estiu, l’obertura dels diversos sectors econòmics al país i l’increment de turistes i visitants, les entitats solidàries del país segueixen rebent sol·licituds d’ajuda per part de la població. “Amb l’arribada de la Covid-19 veiem com cada vegada hi ha més precarietat a Andorra, ja que una família que abans arribava justa a finals de mes, ara es troba en situació d’ERTO i li han disminuït els ingressos, potser necessita el suport d’algun dels nostres serveis”, va afirmar el director de la Creu Roja, Jordi Fernández.

En aquest sentit, el president de Càritas, Amadeu Rocamora, també va manifestar que durant els darrers mesos han observat un petit increment de les persones que accedeixen al servei. “És evident que la situació que hem viscut ha augmentat el nivell de pobresa, però gràcies a les ajudes del Govern la situació és estable, i les demandes que hem rebut són per temes puntuals com aclarir conceptes dels ERTO o avançar prestacions econòmiques”, va comentar. I va afegir que “la situació ha empitjorat perquè veníem d’un moment molt bo, durant el 2018 i el 2019 vam tenir menys demandes d’ajut i vam veure com la gent se’n sortia, però amb la pandèmia aquells que es trobaven en una situació feble han acabat de caure”.

D’aquesta manera, Fernández va explicar que Creu Roja dona ajuda a un total de 32 famílies a través de la botiga solidària, una xifra que va considerar “important, ja que nosaltres abans no teníem cap servei solidari i ara veiem com dia a dia augmenta la necessitat”. Des de Càritas, Rocamora va destacar que durant la pandèmia l’entitat ha proporcionat aliments a més de 1.200 persones cada dia.

Recursos de les entitats
Per donar resposta a les necessitats dels col·lectius vulnerables, ambdues entitats solidàries han engegat o millorat els programes i recursos que ja venien implementat. Així doncs, des de Creu Roja han implantat dos mecanismes d’ajuda, un de directe a les persones amb més necessitats i l’altre de col·laboració amb Càritas i diverses corporacions comunals. “La botiga solidària és un espai on les famílies que ho necessitin poden accedir i adquirir aliments i productes de primera necessitat a través d’un sistema de punts que s’equivaldrien als euros”, va explicar Fernández. Quant a la segona via, el director de l’ONG va exposar que és un projecte de col·laboració amb els comuns i Càritas. “Ens vam comprometre amb el ministeri d’Afers Socials que no duplicaríem esforços i entre tots seríem eficients per poder arribar al màxim de gent possible. Llavors el que fem és portar mercaderies als centres de Càritas de Sant Julià de Lòria i de Canillo, així com al comú d’Andorra la Vella, que gestiona ell mateix les ajudes dels residents a la parròquia”, va indicar.


Tanmateix, Fernández va posar en relleu que a Andorra “hi ha una mena d’obstacle psicològic i social pel qual a la població li costa venir a demanar suport. Per aquest motiu des de Creu Roja estem fent projecte perquè la gent vegi que demanar ajuda no significa ser dèbil i que tots podem passar per situacions precàries en certs moments de la nostra vida”.


Per la seva banda, Rocamora va apuntar que és cert “que hi pot haver gent que li costa venir a demanar suport perquè no ho han fet mai i és una situació dura”, però va afegir que sigui quina sigui al circumstància, al final “qui necessita ajuda demana i amb la cobertura de les entitats solidàries i de l’executiu estem arribant a tothom qui ho necessita”. “A Càritas estem preparats per fer el que sigui necessari per a la població, però també estem pendents de l’evolució de la crisi”, va cloure.
Etiquetes
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts