x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ESQUÍ

Verònica Canals no veu en perill la temporada turística de l'hivern

La ministra de Turisme remarca que els clients de França i Espanya continuaran venint i s’ha de buscar més mercat portuguès
Esquiadors la temporada passada a Grandvalira.

Canals no veu en perill la temporada turística d'hivern

Esquiadors la temporada passada a Grandvalira.

Fernando Galindo
Actualitzada 16/08/2020 a les 06:56
La normalització del trànsit aeri de passatgers ara gairebé testimonial per la pandèmia mundial de la Covid-19 és imprescindible per a la recuperació del turisme. És el punt de partida de la ministra Verònica Canals per analitzar com es pot desenvolupar la temporada d’esquí que afirma que “no la veig en perill de moment, no serà la temporada segurament a què estem acostumats, hi haurà menys aforament, ja no s’amassaran com abans, que en el cas de Grandvalira hi havia dies de 28.000 persones”. La titular de Turisme destaca que no es podran acumular tants esquiadors “però no la veig en perill perquè tot el que sigui públic espanyol i francès seguirà venint” i precisa que les pistes de Canillo i Encamp sumaven un 49% de públic del veí del sud “i no vindran tots però crec que Espanya haurà fet els deures d’aquí a l’hivern, esperem, i del costat francès cada vegada som més interessants per a ells”.

Verònica Canals explica que les estacions treballen per organitzar-se davant la possibilitat de no tenir clients que es desplacen en avió i remarca que “ja no han augmentat preus, han fet una política prudent i això està molt bé, i ara estan veient com captar més clients de proximitat”. La ministra incideix que aquests mercats són 90 milions de consumidors, 55 a França i 40 a Espanya, i preveu “molta més competència, serà molt més dura la pugna entre estacions de proximitat però crec que estem ben posicionats” i assegura que “es perdrà si no es reactiva plenament el trànsit aeri al mercat anglès però pots reactivar altres zones, potenciar més Portugal o d’altres destinacions que fins ara no es potenciaven tant”.

Campanya de destinació sana
Canals argumenta que des del ministeri es treballa perquè a mesura que hi hagi reactivació dels vols es veurà “què potenciem més o menys. Tenim una campanya a Turisme adaptada i de seguida que s’obri el trànsit aeri donarem a conèixer el destí Andorra com a destinació sana i on poden venir a esquiar perfectament”. I precisa que li consta que els turoperadors anglesos “s’han compromès amb les estacions per portar una quantitat de gent”. Les vies per fer-ho potser no poden ser aeroports espanyols i per això es busquen alternatives. “Nelson, Tui i tots els operadors grossos han mirat com ho poden fer per aterrar a França i no a Espanya o a quin lloc, no forçosament tot a Tolosa, i arribar a Andorra dient que és sa i no necessites quarantena ni res”, reflexiona la ministra amb una previsió amb l’escenari actual de l’epidèmia que potser es veu alterada per l’evolució dels contagis. Verònica Canals destaca que l’esquí és una activitat de natura i això “és una bona cosa” i que als restaurants de pistes s’aplicaran els criteris de no limitar aforament sinó de fixar distància de seguretat “com s’està fent aquest estiu”. Per a les cues als telecadires i teleesquís s’està planificant el funcionament, que seria “el mateix que hi havia fins ara de tres o quatre carrils, doncs fer-ho amb distanciament”, indica la ministra, per afegir que els dominis esquiables estan dissenyant l’operativa i es reuniran amb el ministeri per veure què han planejat i què obriran. “Potser en un sector s’obren menys instal·lacions i repartim més la gent, o no, són dominis grans”, comenta.


Unitats de convivència

Un dels espais de més contacte són les classes d’esquí, que la ministra sosté que es contempla si es fan nuclis de convivència o no i com s’entenen, i apunta que els alumnes d’un col·legi que vinguin d’un internat “que n’hi ha molts a les setmanes blanques, potser poden fer classes junts”. I puntualitza que encara no es disposa de tota la informació “perquè piquen molta pedra i volem que l’esquí sigui una realitat aquest hivern, no hem abaixat els braços, sense ser gaire optimistes perquè de moment no tenim trànsit aeri”. La ministra assenyala que els homòlegs veïns opinen que fins que no hi hagi una vacuna no es revifarà el trànsit aeri i es mostra esperançada que es vagi generant moviment de viatgers “perquè si no ets optimista portant Turisme val més parar, sempre has de veure el got mig ple, veig que tardarà i que no es reactivarà com abans amb tants vols xàrter, potser caurà tota la intermediació, la turoperació, i serà més directament amb el client”.
Veure’n més
23
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts