PANDÈMIA MUNDIAL

El cribratge a la CASS es tanca sense més positius

Els resultats dels contactes dels contagiats van ser negatius en les dues proves TMA i dilluns tornaran a l’oficina

El cribratge a la CASS es tanca sense més positiusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vuit treballadors de la CASS que estaven fent teletreball a causa de ser contacte dels quatre companys que havien donat positiu per Covid-19 es reincorporaran dilluns a les tasques presencials a les oficines de la seu de la parapública. Així ho van confirmar al Diari fonts de la CASS, que van indicar que la segona tanda de proves TMA que se’ls va realitzar van donar en tots ells un resultat negatiu.

Amb aquesta situació, només quedaran en fase d’aïllament els quatre treballadors que sí que tenen un positiu per Covid-19. En aquest sentit, cal recordar que els dos primers positius es van saber dilluns passat, mentre que els altres dos van ser fruit de la primera tongada de proves TMA dels contactes d’aquests dos treballadors. Per tal que puguin reincorporar-se de manera presencial, caldrà que tinguin dos resultats negatius amb un marge de cinc dies de diferència.

Davant d’aquesta situació, dimecres passat, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, el titular de la cartera de Salut, Joan Martínez Benazet, va dir que es faria un cribratge a tots els treballadors de la parapública de manera imminent. Els tests es van portar a terme dijous i fonts de la parapública van confirmar que tots els resultats havien donat negatiu, per la qual cosa no serà necessari aplicar cap tipus de protocol sanitari.

Cribratge en residències

Pel que fa a la situació sanitària del país, el ministeri de Salut va confirmar ahir vuit nous positius. En aquest sentit, cal destacar que quatre d’aquests van ser detectats en el cribratge mensual que es porta a terme a les residències i centres sociosanitaris. No obstant això, fonts ministerials van explicar que els quatre contagis eren casos de suport i que no treballaven directament amb els residents. A més a més, la resta de proves TMA realitzades tant als sanitaris com als treballadors i als mateixos residents del centre van donar resultat negatiu, per la qual cosa el procediment de cribratges en aquests centres seguirà el protocol que hi havia establert d’una prova de caràcter mensual, excepte al centre sociosanitari on s’han produït aquests casos, que es repetiran les proves a tot el personal i als residents en dues setmanes, per tal d’identificar si hi hagués qualsevol altre cas d’alguna persona que estigués en període d’incubació.

Pel que fa al total de casos que s’han registrat a Andorra des de l’inici de la pandèmia, amb els vuit positius que es van confirmar ahir, aquests s’eleven a 989. No obstant això, el ministeri de Salut també va informar que un total de cinc persones van ser donades d’alta en haver superat la Covid-19, així que el total de residents que ja han superat la malaltia a Andorra és de 863. Així doncs, el nombre de casos actius que hi ha al tancament d’aquesta edició és de 73, després de les altes que es van produir. D’altra banda, cal recordar que resta un pacient hospitalitzat a la planta Covid de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell des de dijous. Tot i que el seu estat no revesteix gravetat i que és una persona jove, d’uns quaranta anys, algunes patologies prèvies en van recomanar l’ingrés, més com a una mesura preventiva per tenir-lo en observació que no pas perquè el pacient hagués tingut cap tipus d’empitjorament en el seu estat de salut.

Finalment, el nombre de defuncions es manté en 53, després que aquesta setmana traspassés un pacient a l’hospital que havia patit la Covid-19. No obstant això, cal recordar que l’home havia pogut superar el coronavirus, però les seqüeles i altres patologies, que el mantenien en situació d’ingrés hospitalari des del març, van ser les que finalment li van acabar causant la mort.

NOTIFIQUEN 239 INFRACCIONS PER ÚS INADEQUAT DE LA MASCARETA

El Govern ha notificat un total de 239 infraccions per no dur la mascareta o fer-ne un ús inadequat. Més de la meitat de les sancions (131) són, directament, perquè la persona no duia la mascareta. El segon gran gruix, un total de 87 infraccions, són per realitzar-ne un ús inadequat. També cal destacar que es van imposar nou sancions a ciclistes per estar en zona urbana sense dur-la o deu per compartir vehicle sense mascareta i no ser del mateix nucli.

tracking