justícia

Condemnat a 30 mesos per 22 grams de droga

El resident es troba en llibertat provisional després de passar dinou mesos intern a la presó

Condemnat a 30 mesos per 22 grams de drogaPOLICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va dictar dimecres passat la sentència que condemna a dos anys i mig de presó el resident portuguès que va ser enxampat per la policia amb 12,23 grams de cocaïna i 10,33 d’haixix. Així doncs, els magistrats el consideren culpable d’un delicte major de tràfic d’estupefaents i també li van imposar el pagament d’una multa de 3.000 euros, a més de les despeses processals, i l’expulsió del país per un període de 15 anys.

Els fets es remunten al Nadal del 2018, quan el resident, de 42 anys (ara 44), va ser descobert pels agents del cos arran d’una investigació policial que anava al seu darrere com a sospitós de formar part d’una xarxa de tràfic d’estupefaents. En el moment de la detenció van descobrir que portava set paperines de cocaïna, de les quals una estava apartada en una altra butxaca, que sumaven en el seu conjunt prop de set grams. Després de ser arrestat, la policia va trobar en el seu domicili cinc grams més de cocaïna i la quantitat mencionava anteriorment d’haixix.

Durant la vista oral del cas, el processat va sostenir que les mesures dels embolcalls “les feia a ull” i va afirmar que era consumidor d’haixix des dels 16 anys. Així mateix, l’individu va excusar-se dient que només “en cinc o sis ocasions” havia “cedit” part de la seva mercaderia a una “amiga íntima” que insistia moltes vegades per aconseguir droga. “Jo només en volia per al meu consum i moltes vegades li deia que no”, va esgrimir l’acusat, qui va assegurar que té la voluntat de tornar al bar de Canillo on treballava un cop finalitzi la pena. Per la seva banda, el ministeri públic va sol·licitar una pena de tres anys a la Comella posant en relleu que les substàncies eren per traficar, ja que tenia la mercaderia separada en funció de si era per a consum propi o per vendre-la. Així, en una butxaca portava un embolcall amb 0,7 grams i a l’altra en tenia sis d’un gram.

Cal recordar que el mateix tribunal va deixar en llibertat provisional l’ara ja condemnat fermament a final del mes passat, després que l’advocat de la defensa, Alfons Clavera, al·legués que ja feia dinou mesos que es trobava en presó preventiva, tenia una bona conducta i està arrelat al país perquè hi resideix des del 2002 i té parella estable.

tracking