x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
reportatge

Beneint la tradició

Ordino va celebrar ahir la consagració del bestiar de la parròquia. L’esdeveniment anual va comptar amb la participació de 200 animals, al contrari de l’afluència de població, la qual no hi va poder assistir per les mesures de distanciament pel coronavirus.
200 animals i poca gent a la benedicció del bestiar d'Ordino

200 animals i poca gent a la benedicció del bestiar d'Ordino

200 animals i poca gent a la benedicció del bestiar d'Ordino

Fernando Galindo
El mossèn beneint el bestiar de la parròquia d'Ordino.

200 animals i poca gent a la benedicció del bestiar d'Ordino

El mossèn beneint el bestiar de la parròquia d'Ordino.

Fernando Galindo
Actualitzada 15/08/2020 a les 06:23
La vall de Rialb es va omplir ahir de centenars de caps de boví que realitzaven la tradicional transhumància cap a pastures més apetitoses que les restes que van deixar a Arcalís. “Arribats a l’equador de la temporada d’estiu i després de passar mitja campanya a l’alta muntanya, ara els animals han passat a la vall de Rialb i la de Sorteny, on podran gaudir de grans quantitats d’herba fins que arribi la tardor”, va manifestar el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del comú d’Ordino, Eduard Betriu. D’aquesta manera, els animals i els ramaders van desplaçar-se fins a la zona de la Rabassa de la parròquia perquè els bovins rebessin la benedicció del mossèn. A la celebració també hi van assistir els ministres de Salut, i Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Joan Martínez Benazet i Sílvia Calvó, respectivament, i la cònsol menor de la corporació, Eva Choy.

Betriu també va indicar que el fet que la primavera i l’inici de l’estiu hagin estat plujosos ha beneficiat la campanya. “Estem contents, ha estat una temporada molt bona, amb grans quantitats d’herba de bona qualitat, el bestiar s’ha portat bé i no hi ha hagut incidents”, va matisar.

Per la seva banda, el director del departament d’Agricultura, Josep Maria Casals, es va mostrar satisfet del bon estat en el qual es troba la ramaderia a Ordino. “Les dades ens mostren que és un territori on la població ramadera s’està mantenint o, fins i tot, està creixent, gràcies als joves ordinenc que aposten per la carn de poltre”, va indicar. Així doncs, Casals va posar en relleu que des del Govern es treballa per garantir la presència dels joves en el sector ramader i va recordar algunes de les línies d’ajuda que tenen a l’abast, com són les pràctiques tradicionals de muntanya, els ajuts a la producció ecològica i la diversificació dels cultius, a més de la promoció dels productes carnis que es fan al país. “La joventut són els jardiners del nostre país i són els encarregats d’assegurar la continuïtat de les muntanyes, del paisatge i que seguim mantenint els productes de primera qualitat a l’abast”, va dir.
 
EL COMÚ RECUPERA LA FIRA DEL BESTIAR
El comú d’Ordino està treballant per recuperar la Fira del bestiar a la parròquia, la qual es va deixar de celebrar fa aproximadament set dècades. Així ho va afirmar ahir durant la benedicció del bestiar el conseller comunal Eduard Betriu, qui va posar en relleu que “des del departament d’Agricultura estem posant tots els esforços per tornar a la tradició. Així, puc assegurar que serà una realitat durant la primavera de l’any vinent”. En aquest sentit, Betriu va manifestar que la festivitat tindrà un model totalment diferent de les que es realitzen anualment a la resta de territoris. I va afegir que la intenció de la corporació és fer de la fira un producte de país que doni valor a l’espai i a la tradició ramadera.
Etiquetes
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts