Pandèmia mundial

Les proves als escolars començaran el 4 de setembre

Els primers a passar el test seran els alumnes de 6 a 11 anys que han d'incorporar-se a les aules el 9 de setembre

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, va explicar ahir la tornada a l'escolaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les proves TMA i de test serològic que han de passar tots els escolars d'Andorra per tornar a classe començaran el 4 de setembre i acabaran el 8 de setembre per als 5.000 alumnes de 6 a 11 anys que inicien el curs el 9 de setembre amb tot el cicle d'infantil i primària. La data concreta es comunicarà als pares en una carta que el Govern enviarà als centres educatius i aquests, que tenen les adreces de les famílies, la faran arribar als progenitors. El ministeri d'Educació difondrà la informació en totes les xarxes i webs a mitjans de la setmana vinent perquè els pares puguin consultar la data de la convocatòria dels estudiants per passar el test de la Covid-19 que es farà en funció del cognom, ja que la cita prèvia es fa per ordre alfabètic, i l'Stop Lab que els ha estat assignat per passar el test.

La segona fase de proves es farà a partir del 9 de setembre per als alumnes de més d'11 anys que comencen les classes de secundària, batxillerat i FP el 14 de setembre i que representen altres 5.000 estudiants.

El cribratge previst per a la tornada presencial a l'escola començarà però amb tots els docents i professionals que treballen als centres educatius per als quals la convocatòria es farà entre el dilluns 31 d'agost i el dijous 3 de setembre. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha recordat que el test s'ha de fer cinc dies després d'haver tornat al país perquè ja es podria haver incubat el virus i la prova serviria per diagnosticar la malaltia. Aquesta condició fa que tant els professionals del món educatiu com els alumnes no hagin de tornar a marxar del Principat una vegada s'hagin fet la prova, com moltes famílies podien haver previst pel pont de Meritxell, perquè tindrien de nou risc de contagi a l'estranger i el test s'hauria de repetir per saber si poden haver agafat el virus.

L'objectiu de les proves és detectar afectats de coronavirus després del període de vacances que molts ciutadans han passat fora d'Andorra perquè no s'incorporin a les unitats de convivència que formarà cada grup de classe perquè els alumnes puguin interactuar entre ells sense mascareta ni distància de seguretat. Mesures de prevenció que sí hauran de seguir tots els escolars quan surtin de l'aula.

tracking