x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Les importacions baixen un 14,5% al juliol

El valor de les exportacions, en canvi, s’ha incrementat en un 23,3% respecte al mateix període de l’any passat
Les importacions al Principat s'han vist afectades a causa de la crisi de la Covid-19.

Les importacions baixen un 14,5% al juliol

Les importacions al Principat s'han vist afectades a causa de la crisi de la Covid-19.

Fernando Galindo
Actualitzada 14/08/2020 a les 06:36
    Cristina Pantebre Andorra la Vella
Les importacions de mercaderies són un reflex de l’alt impacte que ha tingut l’aturada econòmica a causa de la pandèmia mundial de la Covid-19. A conseqüència d’aquesta, les importacions de mercaderies al Principat han registrat un descens del 14,5% respecte al mateix més de l’any passat. Les importacions de mercaderies durant el mes de juliol han sumat un valor monetari de 113,47 milions d’euros. La caiguda més notable es registra en el capítol de l’energia, que es redueix en un 56,8%; vestit i calçat, que han portat un 31,7% menys d’articles que l’any passat, i joieria, que cau en un 19,4%. També hi ha d’altres sectors que s’han vist afectats per la disminució de la importació de mercaderies, com ara begudes i tabac, que baixa un 18,6%.

El moviment positiu i favorable s’ha donat en l’àmbit del transport, que puja un 42,1%, i també en electrònica, amb un valor del 10,3% superior en l’entrada de mercaderies d’aquest juliol respecte a l’any passat.

Aquestes dades indiquen que el que acumulen les importacions de mercaderia des de principi d’aquest any és un 1,2% superior als primers set mesos de l’any anterior, amb un valor de nou milions d’euros més, tot i que la comparativa dels últims dotze mesos mostra un lleuger descens del 0,9%, equivalent a 12,6 milions menys que entre el juliol i l’agost del 2019. Durant els primers set mesos de l’any 2020 el total d’importacions ha sigut de 792,52 milions d’euros, amb la variació de l’1,2% més respecte al mateix període de l’any anterior.

Les exportacions durant el mes de juliol han sumat 12,5 milions d’euros, amb una variació percentual positiva del 23,3% respecte al mateix període de l’any anterior. Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les exportacions tenen un valor de 105,12 milions d’euros, amb una variació percentual negativa del 2,9% respecte a l’acumulat dels darrers dotze mesos de l’any anterior.
 
LA COMPRA DE CARBURANT CONTINUA A LA BAIXA
La importació de carburants ha estat de 12,95 milions de litres només durant el mes de juliol. Aquest fet suposa una variació del 7,8% menys respecte al mes de juliol de l’any passat.


Les importacions de carburants des del març fins al juny passat s’han vist afectades pel tancament de les fronteres del Principat i sobretot pel confinament obligatori causat per la crisi de la Covid-19. És per aquest motiu que el consum i per tant la importació de carburants (amb l’excepció del fuel per a ús domèstic, usat per a les calderes d’aigua calenta i calefacció) s’han vist afectats. La baixada del 2020 se situa en un 25% respecte als primers set mesos de l’any passat.
  • #3 Joan
    (15/08/20 10:07)

    Per l'únic que magradarà que tot el país se'n vagi al coll....  es perquè de una vegada els funcionaris sabran el que es el món real.       No seria millor ara despatxar-ne la meitat i tothom, empreses normals incloses dubsistiriem?

    Respondre
  • #2 MARKLIN2
    (14/08/20 10:37)

    Pere va dir..
    ES CUESTIÒ DE TEMS QUE LA -CEE- "IMPOSI" CONDICIONS SOBRE TABAC I ALCOHOL, DESPRES TOTS A DONAR SOLUCIONS DE ANYS" PASSANT PER EL COSTAT"EL FUTUR ES LEGISLAR ,PROBLEMA?- LAS CASTAS-.

    Respondre
  • #1 Pere
    (14/08/20 07:55)

    Doncs pugeu o augmenteu el preu del tabac, com diu en David Rios, i veureu la gran patacada!.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts