La cabana d'isards se situa en 1.234 exemplars, la xifra més alta en 20 anys

S'ha fixat en 181 el total de captures permeses per a la setmana de l'isard, a més dels 33 exemplars en el vedat de caça d'Enclar

Reunió Comissió Seguiment de la Caça Sílvia Calvó, Josep Maria CabanesSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cabana d'isards al país continua creixent i enguany s'han comptabilitzat un total de 1.234 exemplars, uns 200 més que fa un any i la xifra més elevada dels últims 20 anys. Així s'ha explicat en la Comissió de Seguiment de la Caça que s'ha reunit avui i que ha estat presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, en la qual s'han aprovat els plans de caça de l'isard. Després de la trobada, s'ha aprovat l'ordre ministerial que fixa en 181 el total de captures permeses per a la setmana de l'isard, que tindrà lloc entre el 13 i 20 de setembre, a més dels 33 exemplars en el vedat de caça d'Enclar, on s'han comptat 326 exemplars, un menys que l'any passat.

El nombre total de captures previstes té en compte la població d’isards en terreny cinegètic comú i en els vedats de caça de Xixerella, Sorteny i Ransol, que és d’un total de 908, gairebé un 8% superior als isards comptabilitzats l’any anterior. Per determinar la xifra d’exemplars que es poden caçar també es té en compte l’índex de creixement, que ha estat d’un 21,59%, i l’índex de captura del 20%. El nombre total de captures permeses representa que es podrà caçar un isard per cada colla d’un mínim de quatre caçadors, ja que s’han inscrit un total de 576 caçadors.

Segons han indicat des del Govern, l'increment dels exemplars s'atribueix a un bon creixement de la població, un bon control i regulació de les autoritats competents i a les condicions climatòlogiques de l'estiu que han permès una abundància dels animals en les zones més fresques del país.

tracking