x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Espanya prohibeix fumar al carrer i tanca els locals d'oci nocturn

Andorra aplica les restriccions de consum de tabac a l'exterior caminant des de dimecres
Actualitzada 14/08/2020 a les 15:15
El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, ha anunciat avui noves mesures per intentar frenar l'augment de rebrots al país, entre les quals destaca la prohibició de fumar al carrer si no es pot respectar una distància mínima de seguretat de dos metres. A més, ha ordenat el tancament de tots els locals d'oci nocturn i un major control dels 'botellons'. El ministre espanyol també ha recomanat evitar reunions de persones de més de 10 persones. Tot plegat després d'anunciar 2.935 nous positius en les últimes 24 hores, la xifra més elevada des de l'abril, així com 26 morts. 

Plantejament a Catalunya
El govern de la Generalitat de Catalunya ja es va plantejar ahir aplicar la prohibició de fumar al carrer i a les terrasses sempre que no es pugui mantenir una distància física de seguretat entre les persones. La mesura, que dimecres va ser adoptada per Andorra, estava pensada amb l'objectiu d'evitar més riscos a l’hora de transmetre la Covid-19 en situacions on no es porta la mascareta posada.


El secretari de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va explicar ahir que el departament de Salut i el Procicat encara havien de decidir sobre aquesta qüestió, però que la mesura estava sobre la taula. Argimon es va mostrar “personalment” partidari de la prohibició, però va matisar que a les “societats madures” de vegades “val més persuadir que imposar”.


També es va expressar ahir en aquest sentit el director de Servei Català de la Salut, Adrià Comella, que va defensar prohibir el tabac al carrer tant per evitar contagis com per la salut dels mateixos fumadors.


D’altra banda, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries espanyol, Fernando Simón, va afirmar ahir que “fumar en si no és una pràctica de risc excessiu per al coronavirus”, però va apuntat que limitar-ho és una eina per garantir “l’adequada implementació d’altres mesures de control”, com el distanciament físic o l’ús de mascareta. Simón va comparar el risc de fumar sense mantenir la distància amb el de menjar o beure, i va remarcar que la prohibició està relacionada amb el fet “d’afavorir l’aplicació” d’altres mesures.


Cal recordar que Galícia i les Canàries ja havien prohibit fumar si no es pot garantir la distància de seguretat. 
Etiquetes
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts