reportatge

'El teu gos, el teu deure'

El comú lauredià ha iniciat una campanya per sensibilitzar els propietaris perquè recullin els excrements dels gossos. S’enfronten a multes de 150 euros.

'El teu gos, el teu deure'Martí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una bossa amb una ampolleta d’aigua i un portabosses per recollir els excrements dels gossos. Aquesta és una de les propostes que el comú lauredià ha iniciat dins la campanya de sensibilització contra els orins i defecacions a la via pública, que fa un temps que són una problemàtica a depèn de quins car­rers de la parròquia. I no només això, aquells propietaris infractors es poden enfrontar a sancions econòmiques de 150 euros i en cas de reincidència, fins a 300 euros.

“La nostra intenció no és sancionar sinó conscienciar”, va dir ahir el cònsol major, Josep Majoral, durant la presentació de la campanya. “Érem conscients d’aquesta situació, així que el primer que vam fer va ser posar tots els instruments legals i físics per fer front a aquests actes d’incivisme”, va relatar Majoral. Tot i això, va recordar que en cas que es continuïn detectant actuacions en detriment de les ordinacions de la corporació, els agents de circulació seran els encarregats de sancionar. “Tenim un equip d’agents que el que fan és controlar tots els carrers de la parròquia per detectar qualsevol incidència, no només la dels gossos”, va exposar el cònsol.

L’aparcament del Prat Nou, l’aparcament del Trillà, la zona de la Borda del Jaile i els Horts del Riu. Aquestes quatre zones són les que a partir d’ara compten amb espais destinats exclusivament a les necessitats dels animals. Els pipicans. Infraestructures tancades en què cada propietari de gossos ha de vetllar per la neteja. Aquesta és una altra de les accions impulsades per la corporació i de la qual el cònsol va explicar que si “veiem que no n’hi ha prou, de cara a l’any vinent al pressupost possiblement en farem un altre a la part baixa del poble”.

Per explicar tota aquesta nova normativa de la corporació s’han repartit 4.000 butlletins informatius a les llars lauredianes en què, a part d’explicar la nova modificació de l’ordinació d’enguany, es fa un requeriment a la responsabilitat per tenir cura dels animals.

"Registra’l al cens caní”, que a més rebràs el pac per netejar els orins i defecacions, “porta totes les vacunes a dia”; “al carrer porta’l sempre lligat” o “si és de raça perillosa, posa-li morrió”. Poden semblar recomanacions òbvies, però sempre hi ha aquell despistat que no ho recorda o se sent segur a la via pública. I després passen desgràcies que es poden evitar fàcilment.

Amb tot plegat s’espera que sigui suficient per al compliment de les normes i evitar sancions més dures.

tracking