Les importacions baixen un 14,5% al juliol

Els capitols d'energia i de vestit i calçat registren el descens més elevat en comparació amb les xifres de fa un any

Les importacions cauen prop d'un 30% durant el mes de marçFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les importacions continuen reflectint l'impacte de l'aturada econòmica per la pandèmia de la Covid-19 i tornen a registrar una baixada al juliol en comparació amb les xifres de fa un any. El descens general del valor de les compres de mercaderia a l'exterior és del 14,5%, en sumar 113,47 milions d'euros, davant els 132,7 milions del juliol del 2019, segons el recull d'Estadística.

La caiguda més notable es registra en el capítol d'energia que es redueix en un 56,8%, amb una variació de 5,1 milions del valor de les compres a l'exterior, i per sobre en xifres absolutes es situa vestit i calçat que ha portat un 31,7% menys d'articles que fa un any, 5,9 milions menys que en el període anterior. Joieria, amb una rebaixa del 19,4%, i begudes i tabac que baixa un 18,6% són altres dels sectors més afectats, i a més Estadística fixa en un 48,3% el descens del capitol de diversos. El moviment positiu s'ha donat en transport, que puja un 42,1% i en electrònica amb un valor del 10,3% superior en l'entrada de mercaderies aquest juliol respecte l'any passat.

Les dades indiquen que l'acumulat de les importacions des de principi d'any és un 1,2% superior als set primers mesos del 2019, amb un valor de nou milions més que el període anterior, i la comparativa dels últims dotze mesos mostra un descens del 0,9%, 12,6 milions menys que entre l'agost del 2019 i el juliol passat.

Carburants

Estadística ha publicat també l'evolució de les importacions de carburants que han arribat als 12,95 litres al juliol, un 7,8% menys que fa un any, amb una incide`ncia més alta en el gasoil de locomoció del qual se n'han comprat un 9,9% menys de litres. El global passa de 14 milions al 2019 a 12,9 milions de litres de carburants que es van portar durant aquest juliol. La baixada del 2020 se situa en un 25% respecte els primers set mesos de l'any passat.

tracking