x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

16 milions per pagar ERTO fins al setembre

Govern ha gastat 8,5 milions més per fer front a la part de la CASS que correspon a l’empresa
Diverses persones fent cua per fer tràmits relacionats amb els ERTO a la CASS.

16 milions per pagar ERTO fins al setembre

Diverses persones fent cua per fer tràmits relacionats amb els ERTO a la CASS.

Fernando Galindo
Actualitzada 13/08/2020 a les 06:10
D’ençà de l’1 de maig i amb les previsions per al mes vinent, el Govern ha reservat una partida de 16 milions d’euros per fer front a la part salarial que li correspon dels ERTO. En concret, l’executiu va fer front a 8,5 milions d’euros entre el maig i el juny per pagar la part de l’import de les suspensions totals o parcials que assumeix i preveu que per al juliol, agost i setembre caldrà una nova partida de 7,5 milions més. A aquesta xifra cal sumar-hi 8,5 milions que fan referència a la prestació de la seguretat social del treballador, que normalment paga l’empresa i que també està assumint l’executiu. En total, doncs, la mesura de suspensió o reducció de jornada que va ser aprovada al maig ha costat fins ara al Govern uns 24,5 milions d’euros.

Pel que fa als propers mesos, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va indicar que treballen amb una previsió econòmica sobre la base dels ERTO que s’han demanat fins ara, així com la seva duració, malgrat que la incertesa de l’evolució de la pandèmia fa impossible determinar una xifra concreta. El que sí que va precisar el ministre és que de moment no preveuen allargar la mesura més enllà del 31 de desembre com ja han demanat alguns sectors econòmics, especialment els relacionats amb el turisme. “A dia d’avui no ens plantegem anar més enllà del 31 de desembre però, evidentment, depenent de com evolucioni la pandèmia el Govern intentarà prendre les decisions adequades perquè hi hagi el menor greuge possible per al sector productiu i així evitar que es perdin llocs de treball”, va afegir.

Segons les xifres aportades ahir pel titular de Presidència, Economia i Empresa, fins ara s’han sol·licitat 17.726 ERTO, dels quals 17.280 s’han respost favorablement. D’aquest, 9.190 demanaven una reducció de jornada i 8.197 sol·licitaven la suspensió total. De la resta de sol·licituds, n’hi ha 161 que han estat rebutjades i 284 que romanen pendents de ser respostes. Pel que fa al mes d’agost, s’han sol·licitat un total de 535 ERTO parcials, és a dir, a reducció de jornada, i 35 més de suspensió total.

Per sectors, el més afectat ha estat el relacionat amb els serveis, arribant a les 8.121 sol·licituds des del mes de maig. El segueix la categoria de treballadors no qualificats, en el qual s’inclouen des d’ajudants de cuina fins al personal de la neteja, amb 2.283 demandes, i el sector de tècnics i professionals de suport, que acumula 2.137 sol·licituds.

Pel que fa a les sancions, el responsable de la cartera de Presidència, Economia i Empresa va indicar que de moment s’han realitzat 14 inspeccions i no s’ha multat ningú. Així mateix, va afegir que se seguiran realitzant inspeccions a diferents sectors econòmics per controlar que les empreses compleixin amb la llei vigent.
Etiquetes
  • #3 impost sobre patrimonis
    (14/08/20 11:00)

    no us preocupeu! augmenten el % l'IRPF i tot solucionat...ara l'impost sobre patrimonis aqui ningu diu res!!!!

    Respondre
  • #2 Infinitament
    (13/08/20 22:52)

    El que es ven cert es que es infinitament mes economic els Ertos, que pagar l'estructura de nomines nomes de l'administracio central...deu ni do. X cert al finals el tema s'ha diluit i ....sous publics i reduccions, res de res, si senyor a tirar del carro, q la part productora i generadora de riquesa segueix exprimint-se o be mes i mes forat d'endeutament. Sort que no aterreu a negocis privats...seria fallida rere fallida.

    Respondre
  • #1 guineu
    (13/08/20 16:51)

    Aquesta notícia fa por en relació al futur d'Andorra, a l'endeutament del Govern, ...i només hi han comentaris pel tema de fumar o no al carrer.
    NO sabem el que ens està venint

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts