Xifres d'ocupació rècord des de la reobertura del sector hoteler

Xifres d'ocupació rècord des de la reobertura del sector hotelerFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ocupació hotelera durant la setmana passada, del 3 al 9 d’agost, va assolir el 68,92% d’aforament dels establiments oberts al país. Des de la Unió Hotelera (UHA), el director, Jordi Pujol, va posar en relleu que les xifres registrades “són positives, millors que el 40% total de reserves que vam tenir el mes passat”. Tanmateix, va indicar que en comparació amb els percentatges als quals es va arribar l’agost de l’any passat, de prop del 80%, “encara ens falta un punt per arribar-hi, malgrat que des del sector considerem que les pròximes setmanes mantindrem el 70% i intentarem que l’afluència augmenti una mica més. Tot i que les notícies que ens arriben sobre rebrots no són gaire positives”.

Quant als percentatges d’ocupació per parròquies, de les dades facilitades per la UHA se’n desprèn que les destinacions amb més afluència turística són Ordino, la Massana, Andorra la Vella i Encamp, les quals superen el 70% d’ocupació. Tot seguit es troben Canillo, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria, amb un 69,50%, un 60,65% i un 35,50%, respectivament. Pujol va explicar que l’increment de reserves en parròquies altes es deu “al turisme de muntanya i aventura, ja que són els territoris que més bon accés donen a les activitats d’estiu”. I va afegir que “potser en algun cas també és per la percepció dels visitants que creuen que allà no estaran tan exposats a la multitud del centre i tindran més llibertat”. En aquest sentit, va destacar que a la capital “quasi estan tots els establiments hotelers oberts i a les parròquies altes se situen sobre el 70%, un fet que fa augmentar el percentatge als territoris més alts”.

D’altra banda, la UHA també va facilitar la nacionalitat de turistes que arriben a Andorra i hi pernocten. “La majoria de visitants que tenim són de proximitat, sobretot del sud, catalans i espanyols, que arriben al 68% de les reserves de la setmana passada”, va indicar Pujol. A més, va apuntar que un 25% de les reserves van ser de residents francesos, un fet que va valorar molt positivament, ja que “és una xifra que no està malament”.

Per cloure, el director va destacar que el nombre de visitants de països europeus, un 7%, “és molt bo”. “Tenint en compte les múltiples notícies que ens arriben des d’Europa i la quantitat de països que han recomanat o prohibit venir de vacances a Espanya i a Andorra, creiem que és molt positiu que, tot i això, encara tinguem algun turista de Bèlgica i altres territoris europeus”, va comentar Pujol.

tracking