x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Putin anuncia que Rússia ha registrat la primera vacuna contra la Covid-19

Els experts es mostren “escèptics” i de moment, “no hi confien gaire”
Una sanitària preparant tests per detectar la Covid-19.

Putin anuncia que Rússia ha registrat la primera vacuna contra la Covid-19

Una sanitària preparant tests per detectar la Covid-19.

EFE
Actualitzada 12/08/2020 a les 16:55
El president de Rússia, Vladímir Putin, va anunciar ahir que el país ha registrat una vacuna contra el coronavirus, a la qual han denominat Sputnik V, sent la primera nació a fer aquest pas a tot el món. “Per primera vegada s’ha registrat una vacuna contra el nou virus SARS-CoV-2”, va manifestar el màxim mandatari rus en una reunió de govern, segons va informar l’agència de notícies TASS. La vacuna en qüestió està desenvolupada pel centre de recerca Gamaleya i el Fons Rus d’Inversió Directa (RFPI). El nom tècnic és Gam-Covid-Vak, però les autoritats del país de l’est van decidir batejar-la com a Sputnik V, en honor al primer satèl·lit rus llançat a l’espai. “L’Sputnik 1 va intensificar la recerca espacial al món sencer”, va recordar Putin.

La nova vacuna russa contra el virus ha creat l’anomenat moment Sputnik per a la comunitat internacional”, van destacar. Així doncs, Putin va assegurar que “funciona eficaçment”. De fet, una de les primeres persones a provar-la va ser la seva filla. “Després de la primera dosi va tenir 38 de febre i l’endemà va tenir 37 i escaig”, va detallar. Quan es va prendre la segona dosi “li va pujar la temperatura i després es va normalitzar”. Ara “se sent bé i els anticossos són alts”, va comentar.

El ministeri de Sanitat rus va confirmar posteriorment en un comunicat que es tracta d’una vacuna de doble dosi que genera “una immunitat duradora” que “es preservarà fins a dos anys”.

El president de la Confederació Russa va dir que confiava que la “producció massiva” de la vacuna contra la Covid-19 pugui començar “en breu”, si bé va subratllar que el més important és que sigui “segura i eficaç”. No obstant això, el primer ministre, Mijail Murash­ko, ja havia avançat al llarg de les últimes setmanes que la “vacunació massiva” començaria a l’octubre. Tanmateix, ahir el Registre Estatal de Medicaments del ministeri de Sanitat rus va indicar que “el termini per a la posada en circulació és l’1 de gener del 2021”, d’acord amb l’agència de notícies Sputnik.

En aquest sentit, el president de l’RFPI, Kiril Dimitriev, va assenyalar que tenen capacitat per produir uns 500 milions de dosis en un any. “Ja hem aconseguit acords per a la producció de la vacuna en cinc països”, va dir en roda de premsa. En concret, va revelar que l’RFPI espera rebre al novembre l’autorització per començar a produir la vacuna contra el coronavirus en diversos països d’Amèrica Llatina, precisant que un dels triats seria Cuba.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ja ha contactat amb Rússia per rebre informació sobre l’Sputnik V, segons va informar el portaveu de l’agència de l’ONU, Tarik Jasarevic. “Estem en contacte amb les autoritats de Rússia. Es tracta de la probable requalificació de la vacuna”, va declarar. Les normes de l’OMS estableixen que ha d’avaluar el producte per determinar que compleix els estàndards internacionals de fabricació i si la vacuna és eficaç i innòcua. L’RFPI ja ha rebut sol·licituds de més de 20 països per adquirir 1.000 milions de dosis de l’Sputnik V, si bé Dimitriev va aclarir que la seva exportació dependrà de “l’aprovació de la vacuna en diferents països, així com de les capacitats de la producció”.

Per la seva banda, un expert consultat pel Diari va comentar ahir que era “bastant escèptic” amb la vacuna russa, ja que segons ell “fins que no tinguem estudis en l’àmbit personal no hi confio gaire”. I va afegir que que “la d’Oxford té molt bona pinta” i va recordar que “les notícies de les vacunes són una història per intentar mantenir la borsa activa. Considero que el proper hivern el passarem sense vacuna. Sempre ens deien que cal 28 mesos per fer-ne una”.
  • #1 Increduls
    (12/08/20 07:25)

    Basant-me en teories conspiratòries, sempre he pensat que aquest virus va ser alliberat per algú.
    També he pensat que el dia en que estaria a punt de sortir la vacuna, el presumpte creador del virus sortiria mesos abans dient que ja havia aconseguit la vacuna i per tan guanyaria molts diners, pensant-me sempre que seria la Xina.
    Però ves per on que apareix Rússia, doncs estic segur que la vacuna funciona ja que deu fer temps que la tenen, és a dir allibero un virus en espera de poder-lo controlar perquè tot ja estava fet i estudiat.
    Digueu-me paranoic però les coses no passen actualment per que si, i les vacunes no apareixen d'un dia per l'altre.
    Ja veureu com la vacuna funciona. Apostem?

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts