pandèmia mundial

Protecció de Dades avala que es facin tests amb el permís previ dels clients

Cal que es faciliti tota la informació a les persones i que se signi l’acceptació de la prova

Protecció de Dades avala que es facin tests amb el permís previ dels clientsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Realitzar tests d’anticossos per tal de detectar la Covid-19 o prendre la temperatura als clients d’un establiment, sempre que aquest hagi donat el seu consentiment per escrit i se l’hagi informat prèviament de les proves i del tractament dels resultats, no infringiria la Llei de protecció de dades d’Andorra, segons va confirmar el president de l’agència reguladora al Diari.

El seu director, Joan Crespo, va afirmar que “sempre que hi hagi una acceptació i un consentiment explícit per part de la persona que s’ha de sotmetre a la prova, i se li hagi facilitat tota la informació pertinent a les proves”.

En aquest sentit, Crespo va remarcar la importància que “hi hagi un consentiment explícit i per escrit” de l’acceptació a fer un test o que una persona se li pugui prendre la temperatura per tal de poder accedir a un establiment o pernoctar-hi. El director de l’APDA, amb relació a la pràctica que Saetde està portant a terme al refugi de l’Illa i altres instal·lacions que gestiona, va dir que “si tal com s’ha publicat les persones reben tota la informació prèviament i en arribar signen l’autorització, entenc que no s’estaria produint cap tipus d’infracció de la llei”.

Cal recordar que la polèmica va saltar a les xarxes socials durant el cap de setmana, quan un grup d’usuaris de Twitter, entre els quals la consellera general del PS Susanna Vela, van qüestionar que es poguessin realitzar, de manera obligatòria, aquestes proves a les persones que volguessin accedir al refugi de l’Illa, després que alguns clients ho haguessin explicat.

Una situació que no és pas secreta, ja que qualsevol usuari que vulgui fer una reserva als refugis gestionats per Saetde, en obrir el seu espai web surt un banner en què s’especifica les diferents actuacions que es duen a terme per tal de poder accedir al refugi guardat. A més a més, el director de refugis de Saetde, Alain Arias, va explicar al Diari que es facilita, tant a través dels espais web com de manera presencial quan les persones que han fet la reserva arriben, tota la informació relativa al test serològic d’anticossos que se’ls realitzarà, així com els valors de la temperatura presa amb termòmetres làser que són òptims per tal de poder accedir a les instal·lacions.

Arias va indicar que “els clients, quan arriben i es troben totes les mesures de seguretat que implementem per tal que tinguin una estada el cent per cent segura al refugi, es queden gratament sorpresos”. Sobre si en algun dels casos s’havien trobat alguna persona que en fos reticent, el director de refugis de Saetde va explicar que “és tot al contrari, les persones tenen total predisposició perquè se’ls puguin fer aquestes proves i no ens hem trobat cap persona que s’hi negui”.

tracking