El partit entre l'Inter i la UE Sant Julià estava manipulat

L’empresa francesa Good Games arriba a la conclusió en el 99 per cent que el duel de lliga entre Inter i UE Sant Julià estava arreglat

Partit manipulatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les investigacions pel suposat frau al futbol als duels entre l’Inter Club d’Escaldes i la UE Sant Julià segueixen endavant i, segons ha pogut saber el Diari, l’empresa francesa Good Games va elaborar un informe en què s’afirma al 99 per cent que el duel de la Lliga Multisegur entre els dos equips estava manipulat. El matx va acabar amb victòria escaldenca per 3 a 0, resultat que va donar el títol al conjunt blau-i-negre, i la companyia no té cap dubte que el partit va ser arreglat.

La UEFA va recomanar a la federació aquesta empresa perquè analitzés els partits que són motiu de dubte (el duel de lliga i el duel de Copa), i Good Games va arribar a aquesta conclusió després d’analitzar el partit en l’àmbit esportiu. Per realitzar aquest informe, la companyia només va analitzar el duel en l’àmbit esportiu i no va tenir accés a cap tipus de gravació, com la que va publicar el Diari, o d’altres elements aliens al que va passar sobre el terreny de joc, aspectes que queden al marge.

La federació va presentar fa uns dies una denúncia a la policia pel possible arreglament de partits i també per possibles irregularitats a les apostes, i el cos d’ordre ja té constància de les conclusions de l’informe elaborat per Good Games. A més, segons fonts policials, el cos disposa de més converses enregistrades, a part de la que ja es va fer pública, en què es pot deduir l’acord entre les parts per manipular els resultats dels partits tant de la Lliga Multisegur Assegurances com de la Copa Constitució, tot i que en aquest cas, el resultat presumptament arreglat no es va produir perquè l’Inter Escaldes va vèncer també el duel de Copa i va ser l’equip que va passar a la final. De fet, l’informe de Good Games també va analitzar el duel de la Copa Constitució, i sobre aquest partit destaca que no hi ha cap indici que fos un matx en què el resultat estigués arreglat.

Ara, amb les conclusions de l’informe de Good Games i els indicis que va presentar la Federació Andorrana de Futbol a instàncies, i amb el vistiplau de la UEFA, la policia haurà d’analitzar si va produir-se alguna irregularitat amb els dos partits en qüestió, i si fos necessari, traslladar l’assumpte a la fiscalia perquè iniciï el procés corresponent. Pel que fa als clubs que hi estarien implicats, la UE Sant Julià no s’ha manifestat, mentre que l’Inter Club d’Escaldes va emetre un comunicat, conjuntament amb el futbolista Ilde Lima, en què es negava qualsevol conducta irregular, i en què es qüestionava si aquestes informacions formen part d’una campanya per desprestigiar el club.

L'ASSAMBLEA GENERAL DE LA FEDERACIÓ ES FARÀ EL 25 D'AGOST

La Federació Andorrana de Futbol celebrarà l’assemblea general dimarts 25 d’agost, tal com ha pogut saber el Diari. Es tracta de la primera assemblea ordinària des de que Fèlix Álvarez és president de l’entitat. L’any passat, just després de sortir escollit president a les eleccions, el màxim dirigent va convocar una reunió, però en aquest cas era extraordinària per tal de posar al dia els clubs després del procés electoral. En aquesta assemblea, la FAF presentarà també uns comptes adaptats a la crisi econòmica derivada a la pandèmia de la Covid-19.

tracking