pandèmia mundial

El nombre de sol·licituds en ERTO a l'agost baixa a les 570

Govern ha aprovat una dotació de 16 milions d'euros per assumir el cost de les suspensions de contracte entre el maig i el setembre

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de sol·licituds d'ERTO a l'agost ha baixat fins les 570, de les quals només 35 són per suspensió temporal del contracte i 535 per reducció de jornada. Així ho ha explicat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, aquesta tarda en la roda de premsa posterior a la reunió de ministres, en la qual s'ha aprovat el pagament de 16 milions d'euros per fer front al cost dels ERTO entre els mesos de maig i setembre. Concretament, 8,5 milions corresponen als dos primers mesos en què la mesura es va aplicar, i 7,9 milions als mesos de juliol, agost i setembre. Gallardo també ha explicat que en l'acumulat dels quatre mesos, fins a 17.280 peticions d'ERTO han estat acceptades. En aquest sentit, el ministre ha indicat que de les 14 inspeccions que s'han realitzat per comprovar que no hi hagi un abús, no s'ha realitzat cap sanció en no detectar cap irregularitat. Amb tot, ha assenyalat que se seguiran realitzant inspeccions per evitar un mal ús per part de les empreses.

Per altra banda, Gallardo ha celebrat que les dades d'inscrits al servei d'Ocupació han patit una millora per segon mes consecutiu. Després d'assolir la xifra rècord d'aturats a mitjans de juny, amb 1.873 persones inscrites en recerca de feina, el 31 de juliol es va baixar fins als 1.061 inscrits, gairebé 400 menys que el 30 de juny.

tracking