PANDÈMIA MUNDIAL

Aturats els pisos socials davant de Jovial per la Covid-19

Aturats els pisos socials davant de Jovial per la Covid-19C. ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte per construir pisos socials a la capital és una de les propostes de mandat de la corporació que ara mateix ha quedat en espera. El cònsol menor de la capital, David Astrié, va explicar que la iniciativa, que va qualificar “d’engrescadora”, ha quedat aturada per la pandèmia del coronavirus. El cònsol va indicar que a la corporació li consta que el projecte no continuarà endavant aquest 2020, tot i que es podrien reprendre els treballs de cara a l’any vinent. “És una pena perquè el confinament ho ha aturat”, va exposar Astrié.

De fet, el cònsol va recordar que un dia abans de decretar el confinament, el 12 de març, s’havia firmat un acord amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, sobre la cessió d’uns terrenys. Es tracta d’una parcel·la de 2.800 metres quadrats cedits de manera gratuïta amb l’objectiu de construir un total de 44 habitatges a un preu econòmic així com un aparcament amb capacitat per a 600 vehicles i una zona verda.

La construcció, si continua endavant, es preveu que s’ubiqui just davant l’edifici Jovial i estaria finançada amb els 4,2 milions d’euros que hi ha previstos per part de l’executiu per a l’habitatge social, tot i que la pandèmia podria provocar un canvi d’opinió.

Malgrat tot, el cònsol es va mostrar satisfet per haver pogut fer la concessió del terreny abans de la pandèmia. “En el nostre programa electoral vam dir que volíem posar a disposició un espai per a la construcció d’aquests habitatges. I ho hem mantingut”, va exposar Astrié, que va afegir que “en tres mesos de mandat ja vam complir el que dèiem”.

La dificultat per trobar habitatge a un cost econòmic o social cal recordar que és una problemàtica global, en què el ministeri està treballant amb els diferents actors implicats, sobre la importància del fons publicoprivat per a l’habitatge.

tracking