L'increment de la mobilitat fa pujar el preu dels carburants

L’import del gasoil i de la benzina, però, segueix per sota del que es pagava el juliol de l’any passat

L'increment de la mobilitat fa pujar el preu dels carburantsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El preu dels carburants va registrar un augment generalitzat durant el juliol respecte al mes anterior. Així es desprèn de la nota que el departament d’Estadística va publicar ahir, en la qual s’observa que l’increment més destacat és el del cost del gasoil de calefacció, amb un 0,5%. Pel que fa a la resta de combustibles, el gasoil de locomoció i el millorat van augmentar en un 0,4%, i la gasolina sense plom de 95 octans un 0,1%. Cal destacar que el cost de la benzina sense plom de 98 octans s’ha mantingut en el mateix preu que durant el mes de juny.

Des de l’Associació d’Importadors de Carburants el president, Ramon Visent, va informar que l’increment generalitzat dels imports es deu a la tornada a la normalitat després del coronavirus. “La gent ha tornat a consumir, es desplaça i compra carburant. La mobilitat va lligada al consum i si aquest creix els preus dels combustibles també ho fan”, va manifestar. I va afegir que des de l’entitat veuen la pujada “com una cosa positiva, ja que significa que tornem a funcionar i no estem parats com els darrers mesos”. A més, Vicent va exposar que “si hi torna a haver un tancament com el que hem passat els preus tornaran a caure pel mateix motiu que ho van fer al març”.

D’altra banda, si es compara amb el mateix període de l’any passat, s’ha produït una disminució general dels preus dels carburants. D’aquesta manera, el cost del gasoil de calefacció es va veure reduït en un 19,4%, el del gas­oil de locomoció un 14,3%, el del gasoil de locomoció millorat un 13,9%, el de la gasolina sense plom de 95 octans un 11,9% i el de la gasolina sense plom de 98 octans un 11,4%.

Pel que fa a les dades registrades durant els darrers dotze mesos, de la nota d’Estadística es constata que els preus dels combustibles també han sofert una reducció. Així, el cost del gasoil de calefacció s’ha vist reduït en un 8,9%, el de locomoció en un 6,4% i el gasoil de locomoció millorat ha baixat un 6,3%. Quant a les gasolines sense plom, la de 95 octans i la de 98 han minvat des del juliol de l’any passat un 4,0% i un 3,8%, respectivament.

tracking