Societat

Canillo amplia la vigilància nocturna per evitar festes alternatives

Canillo amplia la vigilància nocturna per evitar festes alternativesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo ha decidit ampliar la vigilància nocturna per evitar que es tornin a detectar festes alternatives que puguin suposar un risc per a la salut de les persones davant la pandèmia de la Covid-19.

El cap de setmana passat la corporació ja va prendre la decisió d’ampliar els controls. Així, hi havia dues patrulles d’agents de circulació transitant per la parròquia per detectar botellons o altres celebracions que anessin en detriment dels decrets del Govern per fer front al virus.

El comú mantindrà la segona vigilància, tot i que aquesta serà aleatòria. Per tant, sempre hi haurà un control fix i la segona no hi serà present diàriament, tot i que el comú no va voler especificar els dies concrets per poder tenir un efecte dissuasiu. Tot i això, les previsions indiquen que aquestes patrulles tindrien més rellevància de cara als caps de setmana, moment en què hi ha un increment del turisme.

La decisió, segons van destacar des de la casa comuna, no vol dir que s’hagi detectat cap incidència el cap de setmana anterior, si bé la intenció és tenir un control i evitar situacions similars com les viscudes les darreres setmanes. Cal recordar que l’última festa alternativa es va detectar la setmana passada i que va acabar amb sancions econòmiques a un total de vint joves, alguns menors d’edat, després que els veïns de la zona alertessin de música en una borda. A més, cal tenir en compte que la parròquia canillenca ha patit un brot recentment de coronavirus, derivat de celebracions juvenils que es van desenvolupar al marge del programa d’actes de la festa major.

Els agents de circulació mantindran un control més exhaustiu i estaran en contacte amb la policia, ja que qui té la competència per poder posar alguna sanció són els agents de policia. A més, des del comú van assegurar que hi ha una comunicació constant amb el ministeri d’Interior per coordinar-se davant d’aquest tipus de situacions. Tot i això, la previsió de la corporació és que amb les informacions dels agents i les recomanacions de suspendre aquestes festes no autoritzades ja puguin servir per dissoldre-les. Fonts del comú van recordar que la parròquia de Canillo no és exclusiva en la detecció de botellons. De fet, la policia va informar fa uns dies que aquests tipus de situacions es mantenen de forma reiterada arreu del país i que pràcticament cada dia estan rebent l’avís de veïns que es queixen perquè hi ha joves que estan duent a terme algun acte incívic.

tracking