x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Medi Ambient denuncia diverses destrosses al refugi de Cabana Sorda

Medi Ambient denuncia diverses destrosses al refugi de Cabana Sorda
El lavabo del refugi de Cabana Sorda ple de brossa

El lavabo del refugi de Cabana Sorda ple de brossa

Les instal·lacions del refugi de Cabana Sorda han aparegut amb el pany de la porta del lavabo trencat i l'interior ple de brossa

Govern
El refugi no guardat de Cabana Sorda amb la brossa a l'interior del lavabo.

Brètols fan destrosses al refugi no guardat de Cabana Sorda

El refugi no guardat de Cabana Sorda amb la brossa a l'interior del lavabo.

GOVERN
Actualitzada 11/08/2020 a les 09:40
El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat presentarà una denúncia davant de la policia per les destrosses ocasionades al refugi no guardat de Cabana Sorda, a Canillo.

El personal de manteniment de refugis encarregat de les tasques de control periòdic en aquests llocs d’alta muntanya hi ha constatat el trencament del pany del lavabo i, al seu interior, l’abocament de grans quantitats de brossa. El personal encarregat ha dut a terme les tasques de millora del refugi per recuperar el seu estat òptim. D’aquesta manera, la intenció dels tècnics és que els excursionistes que es desplacin a la zona puguin fer un ús adequat de l’espai.

La infraestructura, però, no és la primera vegada que pateix algun tipus de desperfecte, ja que, segons va notificar el Govern ahir, fa unes setmanes es van pintar diversos grafits a les parets.

D’aquesta manera, davant la bretolada i per evitar que tornin a succeir fets similars, el ministeri procedirà a fer una denúncia per rescabalar les destrosses efectuades. Aquesta es farà en aplicació de la Llei de residus per abocament de brossa en territori expressament no autoritzat. Si els agents detecten que algú porta a terme una mala praxi es podria enfrontar a una sanció econòmica de 3.000 euros, que podria arribar als 15.000.

Des del Govern van voler fer un recordatori a la població que cal fer un ús adequat i respectuós de totes i cadascuna de les infraestructures públiques perquè tot­hom en pugui gaudir en les millors condicions. A més, i a causa de la situació provocada per la Covid-19, l’executiu va remarcar que calen evitar trobades multitudinàries sense les mesures de seguretat escaients que puguin afavorir la transmissió del virus.

Més controls policials
Davant l’increment de festes alternatives i l’incivisme de la gent en aquestes zones d’alta munta­nya, el Govern va notificar la decisió d’intensificar les inspeccions més freqüentment en aquests espais per part de la policia i així evitar situacions similars a la de Cabana Sorda. De fet, ara fa un mes es van detectar diverses festes amb alcohol al refugi de Montmalús, a 2.500 metres d’altitud. Una pràctica que s’ha accentuat aquest estiu després del confinament i davant el tancament de l’oci nocturn. Segons va explicar aquest mitjà, la decisió de dur a terme aquests botellons té a veure amb la dificultat de la policia per poder controlar-los o poder-hi accedir per a prohibir-los. A més, són espais a l’aire lliure on s’ha detectat que s’hi apleguen grans grups de persones sense respectar les normes de seguretat decretades per l’executiu per fer front a la Covid-19.
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts