Meteorologia

Sis excursionistes acaben a l'hospital amb hipotèrmia

La carretera que uneix Sant Julià de Lòria amb la localitat d’Os de Civís va estar una estona tallada a causa d’una petita esllavissada de terra i roques

Sis excursionistes acaben a l'hospital amb hipotèrmia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de bombers va rescatar ahir sis excursionistes i els va traslladar a l’hospital amb signes d’hipotèrmia, segons va informar el cap de guàrdia del servei, que va explicar que quatre d’ells havien sortit a fer una via ferrada sense consultar el temps ni amb els equipaments necessaris, mentre que els altres dos feien una excursió pel Pas de la Casa, es van desorientar i es van perdre. Als dos grups els van agafar les pluges torrencials i van acabar sent rescatats pel cos i traslladats a l’hospital amb hipotèrmia.

En total, el servei de bombers va haver de realitzar un total de 34 actuacions de diferent índole a causa de les pluges torrencials que es van produir durant tot el dia d’ahir al Principat. A banda dels rescats, també van actuar en un petit incendi a les Pardines, a causa d’un llamp que va cremar una soca, així com actuacions per petites inundacions en baixos i obres, per canonades embossades.

Un dels punts on hi va haver més afectació va ser a la zona d’Aixirivall, a Sant Julià de Lòria. El cònsol major de la parròquia laurediana, Josep Majoral, va explicar que “no s’han produït danys materials, però sí que ha baixat molta aigua amb terra i alguna roca”. Precisament, el mateix cònsol va compartir a les xarxes socials un vídeo on es podia veure com una gran quantitat d’aigua baixava per unes escales de pedra a la mateixa zona.

Aquesta no va ser l’única zona afectada, ja que la carretera que uneix Sant Julià amb Os de Civís va estar uns minuts tallada a causa d’una petita esllavissada d’aigua, terra i roques de petita dimensió. No obstant això, una ràpida intervenció va fer que aquesta afectació només fos d’uns minuts, de manera que els usuaris de la via pràcticament no van notar l’afectació. A més a més, el COEX va participar amb els bombers en la neteja de diverses calçades, en les quals a causa de l’aigua que baixava per les muntanyes, s’havia acumulat terra i petites pedres, que podien provocar algun problema als vehicles que hi transitaven.

Cal recordar que el servei nacional de meteorologia ja havia situat l’alerta groga, davant del possible episodi de tempestes que es podien produir durant el dia d’ahir. Finalment, cal destacar que, a causa de les pluges torrencials, les temperatures respecte al dissabte van caure fins a 10 graus.

tracking