Pandèmia mundial

Només un positiu en els cribratges fets a les residències d'avis i als hotels

En breu s’iniciaran les proves a la construcció, al centre penitenciari i a les pistes d’esquí

Només un positiu en els cribratges fets a les residències d'avis i als hotelsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cribratges que Salut està realitzant a diferents col·lectius amb la voluntat de detectar i frenar un possible brot de la Covid-19 estan donant, de moment, resultats negatius. Fins ara, només s’ha trobat un positiu en una residència d’avis del país. Es tracta d’una persona del sector de la neteja que va ser aïllada. Posteriorment, es va tornar a realitzar el cribratge a tota la residència per descartar que hi hagués hagut altres contagis pel contacte amb aquesta treballadora. Tots els resultats van ser, novament, negatius. En la resta de centres residencials les proves també van donar totes negatiu. Segons fonts properes a Salut, els cribratges se seguiran fent a les residències de manera periòdica per tal de protegir un dels col·lectius més vulnerables.

Actualment, el cribratge s’està realitzant a l’hoteleria i en breu es vol començar a fer també als comerços. La idea és controlar l’estat de salut dels treballadors que estan més expostats al turisme i que per tant poden ser contagiats pels visitants. Segons fonts de Salut, totes les proves realitzades fins ara en aquest sector també han donat negatiu, cosa que reforça la hipòtesi del ministeri segons el qual el virus ha viatjat més per residents que han sortit del país i s’han infectat fora que no pas a través dels turistes que entren.

Proves a la presó i a les pistes

De cara a les properes setmanes, l’executiu té voluntat de realitzar els mateixos cribratges al sector de la construcció, al centre penitenciari i també a les pistes d’esquí. En el cas de la construcció, cal recordar que els primers infectats de la segona onada de casos es va produir arran d’un positiu en una obra d’Escaldes.

Pel que fa a les proves que s’han de dur a terme a la presó, a finals de juny el ministre Benazet ja va anunciar la intenció de realitzar-les malgrat que fins ara no hi ha hagut cap cas dins de la Comella. En el cas de les pistes d’esquí, des de Salut es considera necessari començar a fer ara els cribratges, ja que també és un punt de concentració de turistes.

Tot plegat respon a l’estratègia eleborada per Govern i que continuarà durant la temporada d’hivern de seguir realitzant cribratges massius a diferents sectors de manera periòdica per detectar i frenar qualsevol brot. En el cas dels residents que viatgen a l’estranger, l’executiu també ha posat en marxa un dispositiu per detectar possibles contagis fora del territori andorrà un cop tornin. En casos de sospita, cal demanar cita prèvia per realitzar-se les proves diagnòstiques del coronavirus. Recomanen que la prova es faci entre els cinc i els deu dies després d’haver tornat, ja que és quan es calcula que ja s’ha gestat el virus.

tracking