Internacional

La UE creu que la vacuna pot estar a punt a final d'any

La UE creu que la vacuna pot estar a punt a final d'anyEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissària de Sanitat de la Unió Europea, Stella Kiriakides, va expressar ahir que la seva esperança que l’anhelada vacuna contra la Covid-19, la malaltia causada pel coronavirus, pugui estar disponible per a finals de 2020. “Encara que fer prediccions resulta arriscat en aquest moment, tenim alguns bons indicadors que una vacuna inicial podria estar disponible per a finals d’aquest any o principis del que ve”, va declarar la comissària al diari alemany Handelsblatt.

Kiriakides va avisar que “una vacuna no resoldrà tots els problemes d’una sola vegada”, però permetria un retorn gradual a la normalitat sempre que es vacunés una “massa crítica de ciutadans, particularment aquells en grups de risc”. Els científics no tenen clar quan podria estar disponible, ja que el procés podria portar anys o, en teoria, podria resultar impossible.

D’altra banda, la comissària també va advertir d’un creixent nombre de rebrots en diversos estats membres de la UE. En aquest sentit, va fer una crida als governs per “aïllar ràpidament la font d’infecció a nivell local amb proves, rastreig de contactes” i quarantenes immediates.

Pel que fa a la situació mundial, els casos globals de la Covid-19 van superar ahir els 19,4 milions, encara que la corba de contagis diaris d’aquesta setmana semblava mostrar un cert alentiment, després de dos mesos de ràpid creixement de la pandèmia. Així ho reflectien les les dades confirmades per part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Sense els resultats d’ahir, en les últimes dues jornades es van registrar 280.000 casos diaris, quan fa una setmana es van fregar els 300.000 (des del juny les xifres més altes solen donar-se en cap de setmana). Això significa que la corba, en forma de dent de serra que la pandèmia en els últims mesos mostra, presenta una tendència descendent per primera vegada des que va començar l’estiu a l’hemisferi nord i l’hivern al sud. Pel que fa al total de morts des del començament de la pandèmia provocada per la Covid-19, aquests ascendeixen ja a 722.285, després que se’n reportessin més de 6.500 la jornada passada.

Amèrica continua sent la regió més afectada del planeta, amb 10,4 milions de casos i 385.000 morts (212.000 a Llatinoamèrica), mentre que Europa és la segona amb 3,5 milions de contagis i 216.000 defuncions. Els segueixen el sud d’Àsia (2,5 milions de casos), Orient Mitjà (1,6 milions), Àfrica (884.000) i Àsia Oriental, que malgrat ser la regió on es va originar la pandèmia, a la ciutat xinesa de Wuhan, és la menys afectada amb 365.000 infeccions.

tracking