La disputa pels límits amb un solar adjacent frena la torre de Casa Fusilé

El propietari va rebre el terreny com a resultat del testament de Maria Maestre

El plet pels límits amb un solar frena la torre de Casa Fusilé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La construcció de les torres de fins a 20 plantes al Clot d’Emprivat que canviaran l’skyline d’Escaldes segueix el pla de treball previst un cop superats els mesos de confinament. Quatre de les cinc, perquè hi ha un projecte que haurà de fer front a un inconvenient si vol continuar les obres. L’enderroc de les botigues que ocupaven el solar s’ha acabat fa dies però l’edificació de la torre de Casa Fusilé a l’avinguda Carlemany s’ha vist frenada per un problema amb el propietari d’una parcel·la adjacent. En aquests moments no hi ha data per començar a aixecar la torre perquè els impulsors del projecte i el veí afectat no es posen d’acord fins on arriben els límits de cadascun dels respectius terrenys, tot i que fa més de tres anys que en parlen. Mentre no es resolgui quina és la superfície de cada solar, l’edifici no pot tirar endavant perquè no pot rebre l’aprovació oficial. El problema, en cas de no resoldre’s, comprometrà de forma molt seriosa la construcció de l’edifici tal com s’havia projectat inicialment, ja que donades les característiques de l’espai, un metre quadrat de més o de menys és d’enorme importància. Les negociacions estan aturades i la previsió de les parts és reprendre els contactes per intentar posar fi a la disputa el mes vinent. A l’espera d’un possible acord, a la part mitjana de Vivand no hi haurà activitat laboral, només un espai tancat.

El propietari del terreny que és objecte de controvèrsia el va rebre a conseqüència del testament de Maria Maestre Pal, que n’era la titular. La filla petita del doctor Molines, que va morir el 15 de novembre del 2010 als 81 anys, va designar hereu el bisbat d’Urgell i va deixar béns concrets a una vintena de llegats. De la mateixa manera que va designar dos marmessors perquè vetllessin que es complien les últimes voluntats.

Mitges botigues

La zona planteja certes particularitats pel que fa a la propietat de les parcel·les i les construccions que les ocupaven abans de procedir a l’enderrocament. El que es coneix com les mitges botigues, per les seves dimensions a conseqüència de la partició de les zones limítrofes en funció de la pertinença. Tal com es pot veure després dels treballs han quedat dos edificis dempeus, un de dimensions reduïdes i sense activitat comercial, perquè pertanyen a un altre propietari, en concret a Molines Patrimonis. Una particularitat que ha afectat de la mateixa manera els nous propietaris d’una parcel·la en obres on es construirà una zona comercial més amunt, també a l’avinguda Carlemany, però tot i que els condiciona, no els ha comportat cap impediment per continuar endavant amb el projecte.

Les obres a les altres torres projectades segueixen el pla de treball previst, situació que juntament amb iniciatives paral·leles fa que el nivell d’activitat del sector després del confinament sigui elevat. Fet que no amaga la preocupació pel futur de les empreses i dels treballadors per les expectatives a la baixa anunciades per als propers exercicis. Les retallades en obra pública detallades pel Govern en el pla d’accions per als propers tres anys una vegada acabada l’emergència sanitària n’han estat el detonant. El full de ruta manté el recinte multifuncional i una sala d’exposicions però desestima el vial de Sant Julià i el de la Massana, el Museu de l’Automòbil o l’edifici de serveis de Santa Coloma. A l’expectativa del que faran les parapúbliques, els comuns i els privats, els constructors no són gens optimistes en un sector clau per a l’economia del país.

UN PROJECTE QUE VA COMENÇAR FA MÉS DE DOS ANYS AMB L'AVÍS ALS LLOGATERS

Les actuacions per tirar endavant el projecte de la torre de Casa Fusilé han estat envoltades d’inconvenients des d’un bon començament. Fa dos anys llargs, el desembre del 2018, que els propietaris de la zona van enviar una carta comminant els llogaters de les botigues que ocupaven el solar a abandonar els locals pel canvi de rumb que es volia donar al negoci immobiliari. El desnonament va estar completament acabat tres mesos després però no es van poder començar els treballs d’enderrocament per un problema amb els permisos d’obres, a banda de l’escull amb el terreny adjacent. Un inconvenient que es va poder solucionar just quan va esclatar la pandèmia de la Covid-19 que va obligar al confinament i a aturar totes les activitats. Un cop represos els treballs al sector de la construcció, el 4 de maig passat, van començar a posteriori les obres per tirar a terra les construccions del solar, que van finalitzar la setmana passada. L’espai ha quedat tancat i continuarà així sense activitat fins que s’arribi a un acord amb l’únic veí que no s’avé a com s’ha fet la delimitació de les respectives parcel·les.

El plet pels límits amb un solar frena la torre de Casa Fusilé

tracking