Turisme sobre rodes, més que mai

El turisme d’autocaravanes s’ha disparat. La crisi de la Covid-19 ha provocat que hi hagi un augment en el lloguer i la compra d’aquests vehicles per viatjar. I els ‘càmpers’ consideren Andorra un lloc més segur a l’hora de gaudir de les vacances.

Turisme sobre rodes, més que maiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de ja fa un parell de setmanes al berenador situat a Engolasters s’hi poden veure vàries autocaravanes gairebé a diari. Allà podem trobar gent de nacionalitats molt diverses, però tots aquests càmpers tenen quelcom en comú; descobrir tots els paisatges i racons d’Andorra. Per a la gran part no és el seu primer cop fent aquest tipus de turisme. El que més agrada als càmpers és el fet de no tenir horaris ni una ruta fixa, l’absoluta llibertat de poder portar “casa teva” amb tu. “En anar amb nens és molt més pràctic viatjar d’aquesta manera”, explica la María, una jubilada de 75 anys que ha vingut amb els fills i nets des de Còrdova, a Andalusia, per fer una ruta pels llacs més emblemàtics del país.

La pandèmia ha trastocat molts dels nostres plans d’estiu, però els càmpers tenien més clar que mai que passarien l’estiu a sobre de la seva autocaravana. “El fet de no haver de tenir gaires contactes amb l’exterior ens anima a voler seguir recorrent el món tot i la pandèmia mundial ocasionada arran de la Covid-19”, incideix Lena Wagner, una austríaca de 26 anys que a pesar de ser el seu primer viatge en autocaravana afirma que repetirà experiència.

En els darrers anys, fer turisme amb autocaravana s’ha consolidat com la preferència de molts a l’hora de viatjar. I la veritat és que arran de la pandèmia mundial de la Covid-19 aquest increment és encara més pronunciat. La temporada d’estiu és la més forta i important de l’any i des del sector ho veuen amb bons ulls. “Tenim gairebé un 100% d’ocupació, hem hagut d’afegir més vehicles per llogar”, explica Carles Porter, gerent i actual propietari de We Camper Andorra. El turisme d’autocaravana és molt variat pel que fa a l’edat i també la nacionalitat. “És la nostra manera de viatjar preferida, també és l’opció més natural”, comenta l’Ivan, que amb la seva família són càmpers des de principi de l’any 2007. Cada cop més arriba un prototip de clientela que vol seguir viatjant però sense haver de trobar-se amb les restriccions sanitàries imposades als hotels, restaurants i comerços en general.

“La Covid-19 ha sigut l’excusa per decidir-nos per fi a provar les autocaravanes”, afirma la Lena, una jove enamorada de la natura i de la bicicleta tot terreny. “Nosaltres teníem una gran incertesa sobre si llogar un apartament turístic o llogar una autocaravana i finalment ens hem decantat per l’opció adequada.”

D’altra banda, des de la botiga per excel·lència de càmpers al país, Andorra Campers, asseguren que el mercat de les autocaravanes està funcionant sorprenentment bé i que la crisi a causa del coronavirus ha anat molt bé per poder aconseguir fer pujar el volum de treball. En Brian, l’encarregat i gerent de la botiga, assegura que estan rebent molta demanda de material de tot tipus i comenta que de mitjana venen quinze tendes de sostre, i en aquest període d’estiu arriben gairebé a les cinquanta vendes per setmana.

Turisme sobre rodes, més que mai

tracking