Protecció Civil demana tancar de nou les barbacoes pel risc d'incendi

El servei informa que estaran inoperatives el cap de setmana per les altes temperatures

Protecció Civil demana tancar de nou les barbacoes pel risc d'incendiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El servei de Protecció Civil ha tornat a demanar a diversos comuns que tanquin els punts de barbacoa dels berenadors. Així ho va informar al Diari el director, Cristian Pons, qui va indicar que “ens trobem en una situació semblant a la que vam viure la setmana passada, la previsió meteorològica no preveu precipitacions durant les pròximes hores i les temperatures se segueixen mantenint en nivells alts, arribant durant el cap de setmana als 34 graus”. D’aquesta manera, des del servei es va motivar els comuns de Sant Julià, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana a mantenir inoperatius els punts de foc dels espais de lleure i anul·lar-ne l’encesa.

Tanmateix, Pons va manifestar que la resta de corporacions també estan pendents de l’evolució de les temperatures durant el cap de setmana, ja que “s’espera un anticicló càlid els pròxims dies i és possible que el risc d’incendi passi a molt alt en altres territoris del país i també es recomana tancar les barbacoes per evitar possibles incidents”. El director va recordar que la setmana passada l’única corporació que no va haver de tancar els punts de foc va ser Encamp, perquè té situats els berenadors en punts molt alts on no es registren temperatures tan càlides. I va afegir que de cara a diumenge “podria haver-hi algunes tempestes que reduirien el risc, malgrat que també es preveuen màximes de 32 graus”.

Des de Protecció Civil indiquen que és necessari extremar les mesures de prevenció i evitar llençar escombraries a l’entorn natural, que “podrien provocar un incendi”. I avisen que és necessari seguir les recomanacions.

tracking