Salut

L'helicòpter nocturn de la Generalitat tindrà base a la Seu

El servei mèdic català podrà aterrar a l’helisuperfície que tindrà l’aeroport

L'helicòpter nocturn de la Generalitat tindrà base a la SeuGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’helicòpter nocturn del servei d’emergències mèdiques (SEM) podrà aterrar aquest any a l’helisuperfície que tindrà l’aeroport d’Andorra-la Seu. Així ho va anunciar ahir la Generalitat i ho van confirmar des de Salut, que va posar en valor l’eina perquè garanteix l’equitat en l’accés al sistema sanitari públic de tota la població de Catalunya, especialment la d’aquelles zones més allunyades dels hospitals que atenen els casos de major complexitat.

En el mateix comunicat també s’inclou l’heliport de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell dins del pla d’helisuperfícies 24 hores que està desenvolupant la Generalitat, fet que permetria, afegien, augmentar els serveis nocturns territorials. Fonts del ministeri de Salut, però, van indicar que el comunicat era erroni ja que pel que fa als convenis amb el SEM i el Principat no hi ha novetats.

En aquest sentit, van recordar que la col·laboració actual existeix en el cas que hi hagi un codi ictus o un codi infart des del territori andorrà fins a la Vall d’Aran. En aquest supòsit, Catalunya pot demanar el suport d’Andorra perquè actuï l’helicòpter de l’hospital. Pel que fa als serveis del SEM al Principat, només s’utilitzen quan cal fer el trasllat d’un nadó. En aquest cas, des del ministeri de Salut van informar que aquí no es disposa de cap servei adaptat per als bebès i la col·laboració amb el SEM permet utilitzar el transport ca­talà.

Precisament pel que fa a l’helicòpter neonatològic-pediàtric medicalitzat, la Generalitat va informar ahir que des de principi d’any s’ha ampliat el seu període d’activitat i ha duplicat l’equip sanitari. El servei actua durant 16 hores diàries, des de les set del matí fins a la una de la nit, tots els dies de l’any.

tracking