Pandèmia mundial

FEDA ha deixat de cobrar 2,5 milions pels descomptes a causa de la Covid

Moles afirma que durant l’agost hi ha hagut dies que s’ha consumit com l’any passat

FEDA ha deixat de cobrar 2,5 milions pels descomptes a causa de la CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FEDA va deixar d’ingressar 2,5 milions d’euros a causa dels descomptes aplicats durant el confinament. Així ho va expressar el director general de la parapública, Albert Moles, que va dir que “encara no hem acabat de tancar les xifres, però aproximadament girarà entorn als 2,5 milions facturats, però que no s’han cobrat”.

Pel que fa al descens de consum elèctric durant els mesos de març a juliol no va tenir un impacte significatiu en els comptes de FEDA, segons Moles, que va indicar que “evidentment hi ha hagut canvis, però no són importants. Hi ha hagut diversos impactes, però aquests, amb la suma global de tot, no són significatius per a la companyia”. En aquest sentit, el director general de la parapública va assenyalar que el descens de consum elèctric arran de la crisi i el tancament de les activitats provocat per la pandèmia de la Covid-19 va tenir una afectació petita. Així, Moles va afirmar que “el primer que vam tenir va ser el de la baixada de consums; aquest, només dos dies després que es decretés el tancament de les activitats i de les pistes d’esquí. Això va suposar que hi hagués una davallada del consum d’entre el 30% i el 35%. Però aquesta situació de mica en mica s’ha anat recuperant i al juny la caiguda només va ser del 10%, al juliol del 7% i a l’agost hi ha hagut dies que s’ha recuperat el consum del 2019”.

Sobre aquests descensos de consums en els primers mesos de la pandèmia, Moles va comentar que “sí que és cert que hem deixat de facturar aquesta part, però també hem de tenir en compte que n’hem deixat de comprar una part important, perquè el 80% d’electricitat és importada i només comprem la que necessitem. I, per exemple, per un descens de consum del 10%, en deixem de comprar un 15%. Hi ha una part negativa però amb xifres a la mà no és important”. Moles va afegir que “a més a més, això vol dir que s’ha utilitzat més la que tenim de producció pròpia, que sempre ens deixa un marge més elevat que la que comprem”.

Amb relació a l’energia hidràulica produïda, Moles va afirmar que “estem davant un any excepcional de producció. Perquè durant els mesos d’hivern ha nevat, però ha fet calor i la neu s’ha anat fonent de pressa. Si d’agost a octubre hi ha tronades, podríem acabar tenint un any de rècord”.

Finalment, Moles va mostrar una visió global de la situació i va afirmar que “tot sumat és evident que la situació té una part negativa, però no més d’un 10% o 15%. No serà cap daltabaix”, i va afegir que “hem de tenir en compte que moltes inversions són a 20 anys, per tant un any lleugerament pitjor no afecta”.

tracking