x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Justícia

El jubilat a presó per cultivar marihuana vol la condicional per motius mèdics

El seu advocat recorda que usava la droga com a pal·liatiu i el considera un pioner de la legalització
La policia analitzant la plantació del jubilat al rec del Solà.

El jubilat a presó per cultivar marihuana vol la condicional per motius mèdics

La policia analitzant la plantació del jubilat al rec del Solà.

POLICIA
Actualitzada 07/08/2020 a les 06:41
El lletrat de la defensa del jubilat que cultivava marihuana al seu hort del rec del Solà va sol·licitar ahir al Tribunal de Corts la suspensió condicional de l’execució de la sentència dictada el mes de gener i ratificada pel Superior fa dues setmanes. D’aquesta manera, l’advocat demana que els magistrats considerin la petició i es modifiqui per la “formulació simple o, subsidiàriament, en la qualificada per seguiment mèdic i treballs en benefici de la comu­nitat”.

En el document presentat a la Batllia, el lletrat posa de manifest que el seu defensat es troba en un estat de salut “seriosament precari i requereix seguiment i tractament mèdic continu”. Tanmateix, exposa que si el condemnat segueix empresonat a la Comella, el seu estat de salut pot empitjorar. En la mateixa línia, la defensa apunta en el text que l’estat econòmic de la família del jubilat, que d’aquí a poc farà 64 anys, “tampoc és per tirar coets”, i indica que s’ha de tenir en compte “que ell tampoc treballa perquè la seva condició no li ho permet”.

D’altra banda, i tal com l’advocat va reiterar en diverses ocasions durant la vista oral a Corts i l’al·legació a la sala penal del Superior, en el document hi figura la voluntat de l’empresonat d’utilitzar el cànnabis per a finalitats terapèutiques. Concretament, per pal·liar els mals de les diverses patologies que pateix, com l’hepatitis C, l’artritis i un càncer que l’obliga a fer quimioteràpia. Així, el lletrat afirma que amb les informacions aparegudes darrerament sobre l’interès agrícola, tabaquer i, fins i tot, de l’executiu, de començar a cultivar cànnabis per al seu ús terapèutic i anar substituint a poc a poc el conreu de tabac, “entenem que seria lamentable que s’acabés legalitzant una plantació que ha estat a la base de la condemna del meu client i que acabés pagant encara un més llarg empresonament per haver estat un precursor involuntari i/o un somiador, segons es miri”. Igualment, en el text destaca i recorda que “actualment ja són més de 34 els països que tenen regulat l’ús terapèutic de la marihuana”.

La defensa també manifesta que l’empresonat, una persona d’avançada edat, ha patit molt a conseqüència del procés seguit en contra d’ell des del setembre del 2018 fins a l’actual ingrés a la Comella, on ha de complir vuit mesos, com ja va sofrir el temps que va estar en presó provisional. En aquest sentit, el lletrat entén i demana “que en nom d’ell, de la seva esposa i del seu fill”, se suspengui la condemna i ell pugui deixar de patir.

Cal recordar que va ser arrestat després que la policia comissés setze plantes de quasi tres metres d’alçada que equivaldrien a uns 27 quilos de cànnabis, amb els quals es podrien arribar a fer un total de 18.000 porros.
Etiquetes
  • #1 Dr. Manel
    (07/08/20 16:07)

    Qjajajajaj quina vergonya de cos policial i penal, 13 plantes 27 kg hahahahhhahahhhahahahahhahahh Esteu ben bojos, li heu pesat les fulles i les pedres del voltant o que?

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts