x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Justícia

Entra a la Comella voluntàriament el jubilat que cultivava marihuana a l'hort

El condemnat ha de complir la part que li resta després de passar tres mesos en presó preventiva
L a plantació de marihuana del jubilat a l'hort del rec del Solà.

El jubilat que tenia marihuana a l'hort entra a la presó voluntàriament

L a plantació de marihuana del jubilat a l'hort del rec del Solà.

POLICIA
Actualitzada 06/08/2020 a les 06:16
El jubilat que cultivava marihuana al seu hort del rec del Solà va entrar dilluns passat a la Comella de forma voluntària abans de la finalització del termini previst per ingressar a la presó, per acabar de complir la condemna. El Tribunal Superior va ratificar fa dues setmanes la sentència dictada per Corts al gener, en què se li imposaven tres anys de presó, un dels quals ferm, després que el lletrat de la defensa presentés un recurs d’apel·lació a la sala penal considerant que l’home, resident de 63 anys, conreava cànnabis per pal·liar els mals que li causen diverses patologies que té.

D’aquesta manera, el jubilat ha de complir poc més de vuit mesos al centre penitenciari, ja que quan va ser arrestat el setembre del 2018 va estar ingressat a la Comella durant poc més de tres mesos en presó preventiva. A banda de la pena de presó, l’acusat d’un delicte major de tràfic de drogues i d’una contravenció penal de consum d’aquesta, també haurà d’abonar una sanció en concepte de responsabilitat civil, a més de les despeses processals.

Durant la vista oral del recurs d’apel·lació al Superior el lletrat va exposar tota una sèrie d’arguments per constatar i fer evident que la condemna dictada per Corts no és justa, ja que el seu client és una persona malalta amb diverses patologies, com ara hepatitis C o artritis, però la principal, i el motiu pel qual consumeix i cultiva marihuana, és un càncer que requereix quimioteràpia. En aquest sentit, va posar sobre la taula l’ús terapèutic i sociosanitari de la planta estupefaent.

Per aquest motiu, va manifestar que la marihuana sanitària està despenalitzada per a aquest ús en 34 països, ja que se n’han provat els beneficis en diverses malalties i alguns professionals de la salut la recepten per pal·liar els efectes secundaris del tractament del càncer. I va destacar que el Principat també explora l’opció de cultivar cànnabis terapèutic, motiu pel qual va considerar que el condemnat hauria d’estar en llibertat.

Cal recordar que la policia va trobar dins l’hort que l’home tenia al rec del Solà un total de setze plantes de tres metres que equivaldrien a 27 quilos de flors amb les quals, a la vegada, un cop assecades, es podrien arribar a fer 18.000 porros. Tanmateix, els agents van trobar 28 pots de vidre que, segons la fiscalia, servirien per emmagatzemar el material i vendre’l a petita escala.

Així, la fiscalia va considerar que de la valoració de les proves extretes se’n desprèn que la quantitat de cànnabis comissada no és compatible amb el consum propi. I va puntualitzar que el jubilat tenia la plantació amagada perquè no el poguessin denunciar i va exposar que el processat tampoc no va poder justificar la procedència de diversos ingressos en efectiu al seu compte.
Etiquetes
  • #5 Evolució
    (06/08/20 15:44)

    Cal deixar de perseguir les plantacions de marihuana, és preferible regular-les i legalitzar-les, tal com es va fer en el seu moment amb l'alcohol, el tabac i el sucre, tres potents drogues comuns.

    Respondre
  • #4 Antoni
    (06/08/20 14:56)

    Ara que es parle de fer cultiu..!
    Haver lo legalitzat..! Punyeta..

    Respondre
  • #3 Yo
    (06/08/20 14:22)

    Una vergonya de país! Aquest pobre home no ha fet re dolent! Per tenir plantes et foten a preso, pero per blanquejar diners no hahahahaha aver si despertem, comensem a despenalitzar aquesta planta i ens desfem dels verdaders dolents... ademes que li van pesar la planta amb arrels i tot al pobre home o que?

    Respondre
  • #2 Lula
    (06/08/20 11:50)

    Mirant la foto que il·lustra l'article, els seus mals havien de ser gravíssims. Imagino que davant d'una situació personal d'aquesta magnitud, al menys li hauran deixat ingressar a la Comella amb un parell de testos i una mica d'abonament. Per anar fent

    Respondre
  • #1 Josep B
    (06/08/20 11:15)

    Vinga, els inquisidors ja podeu sortir a caçar bruixes i perseguir ateus, com a l'edat mitja... a la presò per plantar plantes, quina vergonya de societat. Ah! quan ho facin els rics terratinents tots aplaudireu.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts