x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

El Govern obre tretze expedients a apartaments turístics no registrats

El ministeri de Turisme multa cinc propietaris amb 3.001 euros per no tenir autorització
Vista de la construcció de cases al Tarter.

El Govern obre tretze expedients a apartaments turístics no registrats

Vista de la construcció de cases al Tarter.

Fernando Galindo
Actualitzada 06/08/2020 a les 06:56
El Govern ha obert un total de tretze expedients a propietaris que estaven fent ús dels seus apartaments com a pisos turístics no registrats. El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) publicat ahir exposa que des del ministeri de Turisme s’ha decidit multar, d’aquests tretze, un total de cinc persones amb 3.001 euros, en ser considerades autores d’una infracció considerada molt greu, en publicitar el seu apartament en portals d’internet coneguts com Airbnb o Homeway.

Als expedients es detalla que les multes s’apliquen perquè s’ha detectat des del servei d’inspecció que aquests propietaris anuncien, promocionen o comercialitzen turísticament un habitatge sense disposar de la inscripció exigida al Registre d’habitatges d’ús turístic (HUT). Els afectats tenen deu dies hàbils per recollir l’expedient a l’edifici administratiu del Prat del Rull i presentar les al·legacions que estimin.

El ministeri, a més, ha decidit obrir una providència d’incoació de l’expedient sancionador a un total de vuit propietaris per presumpta publicitat i comercialització d’un habitatge sense la preceptiva autorització del Registre d’habitatge d’ús turístic. En aquest cas, els expedients seran instruïts per la cap d’unitat d’inspecció d’allotjaments turístics i els denunciats poden promoure la recusació de la instructora al·legant-ne les causes.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT), Àlex Ruiz, va exposar al Diari el seu suport a la “persecució d’aquests infractors. Em sembla molt correcte que es faci”. En aquest sentit, va insistir que aquests propietaris estan incomplint la llei i els acords tractats per a l’ús d’aquests habitatges i que, per tant, “és necessari que tothom la compleixi”.

Ruiz va explicar la impossibilitat de poder detectar quants pisos hi ha actualment que no estiguin registrats per dur a terme aquesta activitat. “És molt difícil detectar-ho. Des del Govern, els comuns i l’associació estem fent un treball constant.” En aquest sentit, va afegir que “èticament, si sé que s’està duent a terme una acció que és il·legal, encara que no estigui relacionada amb l’habitatge la denuncio. Cal acabar amb les persones intruses.”

Pel que fa a les sancions econòmiques imposades a aquestes persones, Ruiz va assegurar que les considerava ajustades tenint en compte la situació actual. A més, va recordar que “si són reincidents es poden enfrontar a una sanció de fins a 60.000 euros. Dubto que vulguin tenir-la”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts