societat

La Diada Andorrana es farà per primera vegada al país

La jornada de conferències, que tractaran la multiculturalitat, es durà a terme al Palau de Gel de Canillo el pròxim 22 d'agost

Mach, Moles i FonolledaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 33a Diada Andorrana emmarcada en la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) se celebrarà per primera vegada al país. La jornada de conferències, que tindrà com a eix centre la multiculturalitat, es farà el 22 d'agost al Palau de Gel de Canillo i comptarà amb 12 xerrades presencials, tres ponències enregistrades i 13 que es duran a terme en directe per videoconferència. La presidenta de la SocietatAndorranade Ciències (SAC), Àngels March, ha explicat aquest matí durant la presentació de l'acte que "estem a l'espera que el ministeri de Salut ens confirmi quantes persones podran venir de públic, ja que a l'espai hi caben fins a 300, però per ara mateix per qüestions sanitàries tenim limitat l'aforament a 40 assistents". Per aquest motiu, les persones interessades a assistir poden reservar una plaça, tot i que l'auditori de l'equipament canillenc tindrà les portes obertes per deixar entrar més públic si no s'ha complert l'aforament i tota la jornada serà enregistrada perquè tothom pugui veure posteriorment les conferències. Entre els ponents més desatacats hi ha l'expresident català i eurodiputat, Carles Puigdemont, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el vicepresident Pere Aragonès.

La Diada Andorrana de l'UCE es farà al Principat per les mesures sanitàries implementades arran de la pandèmia, fet que ha obligat a fer de manera virtual totes les classes i activitats que la Universitat Catalana d'Estiu oferirà del 16 al 23 d'agost a Prada de Conflent. Les activitats es faran a la seu, però seran retransmeses per 'streaming'.

La presentació de la nova edició ha servit també per a presentar el llibre que recull totes les reflexions que es van copsar durant la jornada de l'any passat, que va tenir com a eix central l'economia circular. En aquest sentit, el director general de FEDA, Albert Moles, ha detallat que "la temàtica del llibre va molt en sintonia amb els valors i objectius que té la companyia" i ha agraït l'oportunitat de patrocinar les jornades dels països de parla catalana.

tracking