Infraccions

Cinc sancions de 3.000 euros a apartaments turístics no registrats

Turisme notifica les multes a cada propietari per publicitar l'habitatge sense tenir autorització per llogar-los a visitants

Edifici administratiu de Prat del Rull

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Turisme notifica a cinc propietaris la imposició d'una sanció de 3.001 euros com autors d'una infracció molt greu per publicitar apartaments turístics en portals d'Internet sense tenir autorització per exercir aquesta activitat. Els expedients sancionadors es publiquen avui al BOPA perquè no s'ha pogut fer una notificació personal als afectats i en els cinc edictes es detalla que les multes s'apliquen perquè s'ha detectat des del servei d'inspecció que anuncien, promocionen o comercialitzen turísticament un habitatge sense disposar de la inscripció exigida al Registre d'Habitatges d'Ús Turístic (HUT). Tres dels propietaris publicitaven els apartaments per a turistes en el portal airbnb i altres dos apareixien a homeway, segons la informació del ministeri. Els afectats tenen deu dies hàbils per recollir l'expedient a l'edifici administratiu del Prat del Rull i presentar les al·legacions que estimin.

Turisme ha fet públic també en el Butlletí Oficial vuit providències d'obertures d'expedients sancionadors per a vuit propietaris per infraccions per estar exercint una activitat econòmica per llogar apartaments de vacances a visitants sense tenir la corresponen autorització per fer aquest ús de l'habitatge.

tracking